NATO brodovi uplovili u Luku Bar: Dva ratna razarača ustalasala Jadransko more

Navodi se da je iz Ministarstva odbrane Crne Gore saopšteno da je cilj posete jačanje odnosa sa Mornaricom Vojske Crne Gore (VCG), kao nove države - saveznice u okviru Alijanse

  • 18

NATO Stalna pomorska grupa 2 (SNMG2), koju čine dva britanska i po jedan francuski i grčki vojni brod, uplovila je u Luku Bar, u okviru redovne misije u Sredozemnom moru, prenosi RTCG.

Upucan bivši crnogorski fudbaler: Opsada u Kotoru, policija traga za napadačima

Navodi se da je iz Ministarstva odbrane Crne Gore saopšteno da je cilj posete jačanje odnosa sa Mornaricom Vojske Crne Gore (VCG), kao nove države - saveznice u okviru Alijanse.

- Dva ratna razarača bitanske Kraljevske ratne morarice, HMS "Duncan" (D37) i HMS "Diamond" (D34), francuski "La Fayette" i grčki "Limnos", boraviće u Luci Bar do 20. septembra - navodi se u saopštenju.

Navodi se da su ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori Alison Kemp, sa komandantima NATO brodova Eleanorom Stak, Benom Kitom, Stanislasom Delateom i Dionisiosom Mantadakisom, kao i vojnim atašeom potpukovnikom Edvard Melo, posetili Opštinu Bar, gde su ih primili predsednik i potpredsednik Opštine, Zoran Srzentić i Sanela Ličina.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • predator

    16. septembar 2017 | 22:14

    Ja sam za Koreju

  • Bečlija

    16. septembar 2017 | 22:20

    Eh Njegoš rotira u sanduku šta uradiše ovi dole sramota

  • SEVERAC ®

    16. septembar 2017 | 21:51

    Ratna Mornarica CGa... April već stigao.... Uf mora da smanjim RAKIJU

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA