≫ 

Odbrana kapetana Dragana u Splitu: Ovo je opresivni fašistički progon nad Srbima, ratni zločin pre rata u Kninu je smejurija!

- Čovek vam je dao tri izjave koje veze s vezom nemaju. To su takve budalaštine. Tog čoveka u životu nisam video, a ja sam na osnovu njegovog iskaza 12 godina u zatvoru. Nigde toga u praksi zapadnog sveta nema. I Alojzije Stepinac je bio u kućnom pritvoru. Ukrali ste mi 12 godina života, a novi dokaz je za malu decu - rekao je Vasiljković

  • 14

Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, jutros je u Splitu izneo svoju odbranu na kraju suđenja za ratni zločin i istakao da je nevin a da je proces protiv njega montiran iz, kako je naveo, šovinističkih pobuda.

Kapetan Dragan se žalio Komitetu za ljudska prava UN

- Ovo nema veze s ratnim zločinom, ovo je opresivni fašistički progon nad Srbima... - rekao je Vasiljković.

Na to je reagovao sudija Damir Romac upozorivši Vasiljkovića da ne vređa.

- Kada bi isključili fašizaciju Hrvatske, ovog procesa ne bi bilo - nastavio je dalje kapetan Dragan.

Inače, Vasiljković je optužen po tri tačke za ratni zločin počinjen početkom rata u Hrvatskoj. Prva se odnosi na zlostavljanje zarobljenika u Kninu.

- Ta tačka je smejurija. Ratni zločin pre rata. Meni je to nejasno, a i pravnicima. Nikada nisam imao nikakve veze sa zatvorom, niti kontakt sa zatvorenicima. Te njihove priče ne mogu se ničim potvrditi - kazao je Vasiljković.

Po drugoj tački Vasiljkovića terete za smrt dva hrvatska vojnika nepoznatog identiteta, na šta je on rekao da to ne bi da komentariše.

Foto: Tanjug/HINA/Mario STRMOTIC

- Čovek vam je dao tri izjave koje veze s vezom nemaju. To su takve budalaštine. Tog čoveka u životu nisam video, a ja sam na osnovu njegovog iskaza 12 godina u zatvoru. Nigde toga u praksi zapadnog sveta nema. I Alojzije Stepinac je bio u kućnom pritvoru. Ukrali ste mi 12 godina života, a novi dokaz je za malu decu - rekao je Vasiljković.

Treća tačka optužnice odnosi se na napad na Glinu, a Vasiljkovića terete da je komandovao napadom JNA.

- Veća je šansa da sam komandovao Gotovinom nego s JNA. Pa JNA me mrzela više nego vas. Ja sam Glinu napustio 27. jula u 14 sati, a crkva je srušena 30. septembra. Komično je to što piše. Ispod svakog nivoa. Skandalozno - kazao je Vasiljković, preneo je ovaj portal.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Scipion

    21. septembar 2017 | 13:42

    Не дај се капетане !!!!

  • Prvi Hrvatski Redarstvenik

    21. septembar 2017 | 16:07

    Koja junačina i kakvo samo hrabro držanje.Nedaj se Dragane,ne daj se Ines.

  • Srpska Crna Gora

    21. septembar 2017 | 15:07

    Srpski junak !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA