≫ 

Užasne ustaške pretnje smrću Linti: "On je terorista, srpski Bin Laden se neće živ vratiti iz Hrvatske"

Navodi se da je Linta u poslednje vreme primio na svom profilu i u inboksu na društvenoj mreži Fejsbuk niz izrazito uvredljivih i pretećih poruka, pa čak i pretnje smrću

  • 2

Savez Srba iz regiona saopštio je danas da njihovom predsedniku Miodragu Linti u poslednje vreme stižu učestale pretnje od proustaških portala i pojedinaca zbog njegove javne kritike novog talasa ustašizacije Hrvatske, ali ga to, kako najavljuju, neće sprečiti da ode u Šibenik.

Ovo je poziv na linč preostalih Srba u Hrvatskoj: Linta najoštrije osudio paljenje lista Novosti od strane ustaša

U saopštenju tog saveza se navodi da hrvatski portali objavljuju huškačke komentare protiv Linte, koji je narodni poslanik u srpskom parlamentu, a sve zbog njegove kritike lažnih teorija o tzv. srpskoj agresiji, zahtevima da Hrvatska vrati otetu srpsku imovinu, nadoknadi štetu za uništenu i opljačkanu imovinu i kazni nalogodavce i počinioce brojnih zločina nad Srbima.

- Proustaški portal Hrvatski oslobodilački pokret objavio je preteći tekst „Srpski Bin Laden Miodrag Linta slobodno se kreće po Hrvatskoj kraj naše policije“ u kome se Linta naziva glavnim srpskim teroristom i traži od hrvatske policije da mu se zabrani ulazak u Hrvatsku - navodi se u saopštenju.

U drugom tekstu “ Terorista Linta i Pupovac u srpskim medijima pokrenuli novu hajku i pljačku Hrvatske“ Lintina borba za poštovanje ljudskih i nacionalnih prava Srba naziva se velikosrpskim projektom i lažno se optužuje da je nakon njegove posete kordunaškom mestu Vojnić skinuta hrvatska zastava sa opštinske zgrade.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Navodi se da je Linta u poslednje vreme primio na svom profilu i u inboksu na društvenoj mreži Fejsbuk niz izrazito uvredljivih i pretećih poruka, pa čak i pretnje smrću.

Najjasnija pretnja, navodi se, je od nekog ko je potpisan kao Jurica Tudorović a koji je Linti, između ostalog, poručio da kada sledeći put dođe u Hrvatsku, neće se živ vratiti u Srbiju.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    29. septembar 2017 | 23:09

    Jel ima u Hrvatskoj period godine kad makar malo popusti "alergija" na Srbe? Ili da mozda pocnu da koriste neku terapiju za te alergije,bice puuuno puno sretniji narod!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA