≫ 

Medved teroriše meštane okoline Trebinja: Uništava košnice, ne ostavlja čak ni saće - sve je pojeo

"Ne znam šta da radim. Znamo da je medved zaštićena životinja, tako da možemo samo bespomoćno da gledamo kako uništava naše dobro od koga živimo i da eventualno ako nas primeti da bežimo"

  • 13

Meštani sela Ljubomiru kod Trebinja susreću se sa neobičnom pojavom, medvedom koji je u roku od dva dana uništio pet košnica, izvadio i pojeo saće i odneo četiri rama.

Dimitrije je čuo veliku buku u dvorištu i izašao iz kuće da vidi o čemu je reč. U pčelinjaku je zatekao najtužniji prizor

Jedan od lokalaca, Nikola Rakić, je rekao da se košnice nalaze tridesetak metara od kuće i da se medved prvi put pojavio pre tri večeri kada je razbacao jednu, a sledeću noć četiri košnice.

- Ne znam šta da radim. Znamo da je medved zaštićena životinja, tako da možemo samo bespomoćno da gledamo kako uništava naše dobro od koga živimo i da eventualno ako nas primeti da bežimo - kaže Rakić.

On dodaje da se obratio Lovačkoj sekciji i Gradskom Odeljenju za privredu, ali da ne veruje da će dobiti bilo kakvu nadoknadu štete.

Rakić kaže da se medvedi u potrazi za hranom bez ikakve bojazni spuštaju do kuća, a da se na osnovu tragova vidi da je reč o većem medvedu, zbog čega će pokušati da napravi neku zaštitu, kako bi sprečio zver da mu uništi preostale košnice.

Foto: Pixabay/Abdecoral

- Pod opsadom medveda je cela okolina Trebinja - kaže Rakić i dodaje da jedan hara trebinjskim brdima i Llubomirom do Starog slanog, jedan trebinjskim šumama, jedan u području Viduše prema Bileći, a po jedan na Zupcima i u rejonu Dobočana.

Iz Udruženja pčelara Republike Srpske nedavno su ukazali na ovaj problem, te istakli da su u protekla dva meseca na području Trebinja medvedi uništili desetine košnica i pojeli desetine kilograma meda.

Obrad Ninković, predsednik Skupštine Udruženja pčelara Republike Srpske kome je medved nedavno uništio nekoliko košnica i pojeo oko 40 kilograma meda, dosetio se da u pčelinjake postavi tranzistor, pa je medved čuvši zvukove dolazio do pčelinjaka, ali nije ulazio unutra.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mimi *

    10. oktobar 2017 | 00:34

    Pa sta ako je pojeo, bio je gladan. Nisu ga poslužili, a kritikuju medu?

  • Kula

    10. oktobar 2017 | 09:27

    Postavite struju...elektricnu žicu.

  • Endokin

    10. oktobar 2017 | 00:23

    Ja bi uzeo advokata i lepo tužio medveda, ozbiljno, uopšte se ne šalim, onda njegov pravni zastupnik tj. onaj ko ga štiti, lepo da mi nadoknadi štetu.W

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA