Sarajevsku novinarku pitali koji jezik želi da njena ćerka uči u školi. Ne zna se da li je jači njen, ili odgovor male Nađe! (VIDEO)

Njen odgovor je podelila na Fejsbuku, na što su burno reagovali pojedini roditelji, dok su je drugi podržali, a status je pokrenuo pravu lavinu komentara

  • 26

Status jedne mame iz Sarajeva digao je region na noge, naime novinarka N1 Emela Burdžović je objavila anketni listić koji su joj poslali iz škole na kom je trebala da se izjasni za jezik na kom želi da njeno dete pohađa nastavu.

Ovaj Hrvat beži iz Hrvatske: Neću da živim sa ustašama i zločincima koji sanjaju novi Jasenovac!

Status Sarajke o porođaju podigao sve žene na noge: "Svi ti ruku guraju kao da je dole tombola. Još samo domar da gurne"

Umesto da zaokruži srpski, hrvatski ili bosanski, ona je napisala "Svejedno mi je, briga me za podele!"

Njen odgovor je podelila na Fejsbuku, na što su burno reagovali pojedini roditelji, dok su je drugi podržali, a status je pokrenuo pravu lavinu komentara!

- Ja ne gledam ovo kao neke podele ili šta već. Meni je normalno da se u Bosni govori bosanski, kao što se u Hrvatskoj ili Srbiji govore hrvatski ili srpski. Ne znam čemu anketiranje. Jezik ti je države u kojoj ziviš. Ne anketiraju se roditelji dece ni u Srbiji ni u Hrvatskoj. Realno - napisala je Sanela.

Printskrin: FACE HD TV

- Da, bilo bi normalno da smo mi samo Bosna. Mi smo malo dio Federacije u kojoj bi većina govorila bosanski, RS u kojoj bi većina govorila srpski i Hercegovina u kojoj bi većina govorila hrvatski. Pa mi nekako logično da se u svim školama uci BHS jezik. Ne znaju deca da je historija, istorija i povijest jedno te isto - dodala je Mirela.

- Jedna država, dva entiteta, 10 kantona, 143 opštine, tri jezika, dva pisma, a ima nas taman da stanemo u četiri avenije oko Central parka - napisao je Darko.

- Za mene je svako ko u Bosni i Hercegovini ne razume i ne govori bosanski, hrvatski i srpski jezik i ne piše latinicu i ćirilicu, nepismen - zaključila je Sanida.

Ima i onih koji osuđuju Emelin postupak.

- Dobro Emela, sta ovde nije jasno? Čemu dilama? Biti ono sto jesi ili ne biti, šta li? Moj odgovor je ko iz topa, bosanski jezik. Najlogičniji, najutemeljeniji i najsvrsishodniji odgovor - napisao je Husein.

Ali i onih koji su zgroženi podelama .

- Još nisam listić dobila. Ne znam kako deci da objasnim. Učim ih da smo svi isti, savetujem da uče sve jezike, pa makar i nakaradno. Da izmišljaju svoj da ih tata i ja ne ukapiramo. Ne razdvajajte nas molim vas! Tek uče prva slova, a već moram da im objasnim šta je ustav, fašižam, segregacija - ogorčena je Adela.

Ali od svih komentara na kraju je pobedio Nađin! Na Emelino pitanje koji jezik želi da uči, Nađa je odgovorila srpski, a kao obrazloženje preslatka Nađa je rekla da želi da uči srpski jezik jer ga ne zna.

Inače, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo dostavilo je svim osnovnim školama Instrukciju kojom se traži od škola da osiguraju realizaciju nastavnog procesa na jednom od tri zvanična jezika konstitutivnih naroda.

Pogledajte Nađino prvo gostovanje na TV-u i šta kaže Emela o vaspitanju dece:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • markoBeograd

    12. oktobar 2017 | 12:38

    kada je postojala jugoslavija nije postojao jugoslovenski jezik nego je zvanicni bio srpsko-hrvatski tako da ne postoji ni bosanski ni bosnjacki

  • Brale

    12. oktobar 2017 | 14:35

    Razumem i bošnjački a Srbin sam. I hrvatski. Ja sam fenomen. Svi smo mi jedan narod " Gologuzani". I svi živimo u delovima Gologuzije.

  • draleRS

    12. oktobar 2017 | 12:36

    kakve veze ima ime zemlje sa jezikom ,ne pricaju amerikaci americki,kanadjani ne pricaju kanadski,autrslija ne prica autralijski,ne postoji autrijski jezik u austriji da ne nabrajam dalje.u indiji je 15 sluzbenih jezika i svi su ravnopravni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA