Stajići su dali krv više od 300 puta i nastavljaju da spasavaju živote: Imaju važni apel za sve nas (VIDEO)

Nijedna akcija ne može proći, a da se ne pojavi makar jedan od njih

  • 1

Kako koji Stajić u Nevesinju napuni osamnaest godina tako odlazi u transfuziju i daruje krv. Oko dvadeset Stajića do sada je davalo više od 300 jedinica dragocene tečnosti. "Nisu se dogovarali, sve je krenulo slučajno", pričaju Stajići.

ČUVAR TRADICIJE, SLAVUJ NA GUSLAMA: Miloš Parović ubedljivo najbolji guslar u Republici Srpskoj! (VIDEO)

- Kako se ukazivala potreba za krvi tako smo se odazivali. Od davnih dana iz ratnih vremena kada je bila preko potrebna ta krv od tada smo se uključili i do dan danas traju naše akcije - priča Dragan Stajić.

- Ovde smo mi svi prvo, drugo koleno. Svi smo braća ili prvi i drugi rođaci. A ovde smo svoji na svome - priča Srđan Stajić.

Stajići su u nevesinjskoj transfuziji rado viđeni gosti. Nijedna akcija ne može proći, a da se ne pojavi makar jedan Stajić. Planiraju da osnuju i svoje udruženje. Najstariji Milutin i ne zna koliko je puta dao krv. Poziva sve da se uključe u njihovu humanu misiju.

- Svim zdravim ljudima poručio bih da nije problem jednom ili dva puta godišnje da daju krv, jer će nekome da spasi život. Nije ništa strašno, ne trebaju se prepadati - navodi Milutin Stajić.

Foto: Printskrin/Alternativna Televizija

U šali kažu da posle svake akcije piće plaća onaj Stajić sa najmanje hemoglobina u krvi, a zetove u porodicu primaju samo ako imaju knjižicu dobrovoljnog davaoca.

Svi Stajići iz Nevesinja imaju jasan moto "Darivanje krvi ne boli ništa, a znači mnogo". Nadaju se da će njihov primer slediti mnogi.

Pogledajte video:  

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mlj1228

    11. novembar 2017 | 12:27

    Prvi put sam dao dobrovoljno krv u nekadasnjoj JNA . Kasnije sam nastavio sa davanjem krvi , sve dok jednoga dana ,kada je i meni bila potrebna krv , zbog jedne saobracajne nesrece. Posle dve transfuzije , vise ne mogu davati krv , i bas mi je zao zbog toga. Hteo sam samo reci svim potencijalnim davaocima , da se ne plase , i da to ne steti njihovom zdravlju , a egoistima, da ce mozda i njima jednom biti potrebna transfuzija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA