Majka stala pred cev pištolja da zaštiti sina od dede: Rade ranio snaju, pa se 20 sati skrivao u šumi

Prema jednoj verziji priče, napadač je, nakon svađe, pištolj potegao na suprugu, koja je u tom trenutku držala njihovog unuka

  • 4
Policija, pištolj, policijski uviđaj Foto-ilustracija: Marko Jovanović, pixabay.com

Policija u Šipovu, posle 20 sati potere, uhapsila je Radeta Popadića (58) iz ovog mesta koji je u sredu uveče hicem iz pištolja ranio svoju snaju Draganu Popadić (31). Pokušaj ubistva dogodio se u 18.30 sati u njihovoj kući u selu Strojice, pišu Novosti.

Mladić (22) uzeo pištolj svoga oca policajca i upucao maloletnog brata! Užasna nesreća u Petrinji

Ranjena je prevezena u UKC RS i hospitalizovana u Službi za torakalnu hirurgiju, gde je primljena sa ustrelnom ranom u grudi i njeno stanje je trenutno stabilno.

Nemilom događaju prethodila je svađa između Popadića i njegovih ukućana. Prema jednoj verziji priče, napadač je, nakon svađe, pištolj potegao na suprugu, koja je u tom trenutku držala njihovog unuka, dok pojedini izvori tvrde da je pištolj direktno potegao na unuka.

- Kada je videla pištolj, majka dečaka Dragana Popadić isprečila se između njih. Doslovno je stala pred cev pištolja, koji je potom pokušala da otme od svog svekra - kaže izvor blizak istrazi.

Foto-ilustracija: pixabay.com

- Došlo je do borbe i pištolj je opalio, a metak je nesrećnu ženu pogodio u leđa, kod desne plećke. Tako ranjena ipak je uspela da mu otme oružje - ispričao je izvor blizak istrazi.

U ŠUMI 20 SATI

Rade Popadić je nakon pucnjave pobegao u šumu i skrivao se od policije punih 20 časova. Za to vreme selo je bilo pod policijskom opsadom. Naoružani dugim cevima u potrazi su učestvovali gotovo svi pripadnici PS Šipovo, kojima se priključila Jedinica za podršku PU Mrkonjić Grad, kao i druge organizacione jedinice MUP-a RS.

Policajci su "češljali" šume, blokirali su sve okolne puteve i putiće, a drama je okončana u četvrtak oko 14 časova kada je Rade lociran u jednoj napuštenoj kući u Strojicama.

Foto: Pixabay

Prilikom hapšenja nije pružao otpor, a njegova odeća je bila prljava od zemlje i piljevine, pa se pretpostavlja da je noć proveo na otvorenom sve dok se nije dokopao kuće gde je legao da spava.

SKLON ALKOHOLU I SVADLJIV

Od porodice Popadić saznajemo da je Rade bio sklon alkoholu i svi ga znaju kao svadljivog čoveka koji je stalno vodio neke "svoje ratove".

Ni rođacima nije jasno u koga je Rade hteo da puca, ali ne žele da veruju da je mislio da ubije unuka. Međutim, komšije pričaju da se unuk zamerio Radetu.

- Jedan komšija je parkirao auto pred Radetovu kuću i besan zbog toga on je stolicom polupao vozilo. Videvši to, unuk mu je rekao: "Šta to radiš, pa tata će morati da plati štetu". Unuk je ušao u kuću, a Rade je otišao po pištolj i došao za njim - pričaju komšije.

Daljinac

(Telegraf.rs / Izvor: novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Н. С

    2. novembar 2017 | 23:16

    Затворите тог скота у затвор заувек. Шта му са толико година још није право?. Он у затвор а кључ у бунар.

  • Gaga

    3. novembar 2017 | 06:24

    Svaka cast majci

  • Marko

    3. novembar 2017 | 00:13

    Kauboj od šipova u pokusaju kreten

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA