Deci iz Istočnog Sarajeva omogućeno besplatno skijanje

Pored predstavnika svih opština, potpisivanju je prisustvovala i predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, koja je podržala aktivnosti OC "Jahorina" sa ciljem podsticanja dece da se bave sportom

  • 0

Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić, danas je sa predstavnicima šest opština Istočnog Sarajeva potpisao ugovore o besplatnom korišćenju skijališta za decu osnovnih i srednjih škola sa teritorije tih opština, u cilju afirmacije skijaškog sporta.

Pored predstavnika svih opština, potpisivanju je prisustvovala i predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, koja je podržala aktivnosti OC "Jahorina" sa ciljem podsticanja dece da se bave sportom.

- Svesni smo važnosti da je to bitan ekonomski i turistički resurs za ovo područje i Republiku Srpsku, vodeći računa da postoji duga tradicija, te da je neophodno obaviti određene aktivnosti kako bi se iskoristila velika razvojna šansa i šansa za dodatno zapošljavanje. Pored toga, deca su nan uvek prva na listi prioriteta, a podsticaj u bavljenju skijaškim sportom je veliki korak za sve nas - istakla je Željka Cvijanović, predsednica Vlade Republike Srpske.

- Cilj nam je da što veći broj dece dođe na Јahorinu, kao i da ovu planinu zavole i dožive kao svoju. Pored brojnih radova i investicija, za ovu sezonu smo pripremili i dva nova ski vrtića koja će omogućiti deci da na veoma brz i zabavan način nauče i zavole skijanje - rekao je Dejan Ljevnaić, direktor OC "Jahorina" i dodao :

Očekuje nas dosta posla u narednom periodu i sve ovo planirano da realizujemo do početka naredne sezone. Siguran sam da će se po realizaciji ovih investicija Jahorina vratiti na mapu uspešnih evropskih skijaških destinacija.

Olimpijski centar "Jahorina" zajedno sa opštinama žele da podstaknu decu da se bave skijaškim sportovima i na taj način omoguće pravilan i zdrav razvoj.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA