≫ 

Sneg izazvao kolaps u celom regionu: Zatvorena Jadranska magistrala, u BiH se saobraćaj jedva kreće. Padavine ne prestaju skoro!

U narednim danima očekuju se susnežica i sneg u većem delu BiH, a na planinama sneg

  • 0

U Bosni i Hercegovini sneg na kolovozu usporava saobraćanje na većini puteva u višim planinskim predelima.

Sarajevo, sneg ti odlično stoji: Bajkoviti prozori na ulicama grada, sve je belo i svetlucavo - magično!

Kako je javila Fena, posebno se izdvaja područje Romanije, gde je od sinoć na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila s prikolicom i šlepere.

U Sarajevu je u ponedeljak pao sneg i izdat je "žuti" meteoalarm u glavnom gradu i većem delu BiH.

Snežne padavine se očekuju i narednih dana, preneo je Klix.ba. U narednim danima očekuju se susnežica i sneg u većem delu BiH, a na planinama sneg.

Prognozirana visina novog snežnog pokrivača je između 5 i 15 centimetara.

U Hrvatskoj je zbog olujne bure zatvoren autoput A1 i Jadranska magistrala, dok su na većini puteva u Gorskom kotaru, uključujući i autoput Rijeka-Zagreb, ukinuti zimski uslovi, preneo je Index.hr.

Zbog zimskih uslova uvedena je zabrana saobraćaja za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na većini puteva u Lici, delu Istre, uključujući i autoput A1 između čvora Otočac i tunela Sveti Rok, i državni put između Vaganca i Knina.

Obilne padavine posjednja dva dana uticale su i na porast vodostaja reka u Crnoj Gori za nekoliko metara, javlja RTCG.

Foto: AP/Tanjug

Od ponoći pa do juče u 14.00 sati vodostaj Morače u Podgorici porastao je za četiri metra, a Zete u Danilovgradu blizu dva metra.

Kako je Dnevnim novinama rekao meteorolog Dušan Pavićević, padavina će biti danas i sutra, ali ne takvog inteziteta, a u višim planinskim predelima na severu padaće sneg i susnežica.

U Sloveniji je, osim na jugopzapadu zemlje, gde padaju sitna kiša i sneg, suvo, a snažni vetrovi još duvaju na istoku zemlje, prenela je STA.

Agencija dodaje da će na slovenčkom primorju umerana do snažne bure doneti vetrove brzine, koji će prelaziti 100 kilometara na čas.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA