Srbi uhapšeni u BiH zbog ratnih zločina nad Hrvatima i Bošnjacima: Bili su u jedinici za koju se sumnja da je ubila 28 ljudi

Hapšenje su sproveli pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA)

  • 17

Četvorica bivših pripadnika vojske bosanskih Srba uhapšeni su danas na području Mrkonjić Grada zbog sumnje da su počinili ratne zločine nad civilima hrvatske i bošnjačke nacionalnosti.

Ispovesti robijaša iz najgoreg zatvora na Balkanu: Među njima je musliman koji je rušio krst i krvnik koji je ubio zbog šamara (VIDEO)

U Tužilaštvu BiH, potvrđeno je da su privedeni Branko Čigoja, Željko Todić, Saša Boškič i Milorad Glamočak, koji se sumnjiče da su tokom rata u BiH bili u jedinici koja je na području Donjeg Vakufa ubila najmanje 28 civila, prenosi Hina.

Taj zločin počinjen je 15. septembra 1995. godine u mestu Oborci, a žrtve su bile pripadnici tzv. radnog voda koje su srpski vojnici pre likvidacije prisiljavali na teške fizičke radove.

Milorad Glamočak bio je zapovednik jedinice čiji su pripadnici ubili civile, a tereti se da da nije preduzeo ništa kako bi taj zločin sprečio, niti je kaznio počinioce zločina.

Hapšenje su sproveli pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA).

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pored

    15. novembar 2017 | 13:35

    Sramota da se ovako hapse i progone Srbi a njihovi zlocinci slobodno setaju.Ovo ce se nastaviti ako se sada ne zaustavi.Ustanite protiv progona i hapsenja srba.

  • Невена

    15. novembar 2017 | 14:57

    Колико Срба још мора бити ухапшено и на драконске казне осуђено док су за убијање Срба сви ослобођени или безначајно кажњени ? До када ће трајати та агонија у мору бјежања из ове труле , бесправне и корумпиране државе ? Изгледа док не нестанемо и одемо сви који се не осјећамо Босанцима и не изјашњавамо бошњацима ! ПС Сарајеву је најлакше Србе и Хрвате за све окривити , а личну одговорност сакрити или се Турцима под сукњу сакрити . Њиховим амнестирањем у оба велика рата од одговорности ослобођени и не би ни то био толики проблем да се злочини нису понављали , а понављали зато што нису кажњени . До када , док не нестанемо изгледа ....

  • Mili

    15. novembar 2017 | 14:05

    Hrvati su već osudili troicu srba zbog ratnog zločina paljenja hrvatskih kuća u Petrinji a kukalo se kako su hrvati palili srpske kuće..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA