KOZO*EB: Na stotine Hrvata blokirano na Fejsbuku samo zbog jedne reči!

Pazite koju reč pišete na Fejsbuku

  • 1

Na stotine korisnika Fejsbuka iz Hrvatske poslednjih je dana blokirano zbog jedne jedine reči - "kozo*eb".

Trampova fraza proglašena za "REČ GODINE" (VIDEO)

Pojam "kozojeb" se u poslednje vreme pojavio na društvenim mrežama, i generalno u upotrebi, kao oznaka za pobornike nazadnjačkih ideja, ultrakonzervativce koji svoje ekstremne katoličke/islamističke ideje žele da prošire na celo društvo.

Ali, Fejsbuku ta reč očigledno smeta.

Portalu Index.hr se poslednjih nedelja javilo više osoba koje su se požalile da su blokirane na Fejsbuku. Svima im je zajedničko bilo da su koristili reč "kozo*eb".

Nije poznato da li se radi o algoritmu koji traži neprimerene reči, o konkretnim prijavama ili je možda, usled masovnog egzodusa mladih stručnjaka, posao nižeg administratora na Fejsbuku dobio neko od verskih ekstremista.

I u slučaju da se radi o algoritmu, piše Index, tu reč je neko trebao staviti na listu pa je, šta god da stoji iza ovoga, reč o udaru na slobodu govora jer su se neki, očito, prepoznali u skraćenici koja se proširila kao satirični odgovor na nazadnjačke ideje koje sve više uzimaju maha u hrvatskom društvu.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Стрелок

    16. novembar 2017 | 17:44

    Супер. Ако желиш да угасиш ту глупост само објавиш ту ријеч.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA