≫ 

Pritvorena banda koja je opustošila bankomate u Hrvatskoj: Serijski pljačkaši došli iz Bugarske

Policija dvojac sumnjiči da su od 28. oktobra do 20. novembra ove godine na više lokacija korišćenjem bankovnih i raznih kartica nekoliko trgovinskih lanaca napali bankomate više banaka

  • 0

Kriminalci koji su serijski pljačkali bankomate u više gradova na teritoriji Hrvatske konačno su zaustavljeni.

Kad krađa krene po zlu: Plinom razneli bankomat, sakupljali novčanice koje su letele i jedva pobegli s mesta zločina

Policija je objavila da je u toku istraga nad dvojicom državljana Bugarske u dobi od 30 i 32 godine zbog sumnje da su počinili krivično delo iz domena organizovanog kriminala.

Policija dvojac sumnjiči da su od 28. oktobra do 20. novembra ove godine na više lokacija korišćenjem bankovnih i raznih kartica nekoliko trgovinskih lanaca napali bankomate više banaka te ostvarili znatnu protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 100.000 kuna, odnosno više od 13.000 evra.

Foto: Profimedia/Alamy

U sklopu dosadašnjeg kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga vozila koje su koristili te je pronađeno i oduzeto više od 12.000 evra, kao i predmeti korišćeni za počinjenje kaznenih dela - alat, bankovne i druge kartice i slično.

Dvojica bugarskih državljana sumnjiče se za 14 kaznenih dela u domenu finansija i 14 kaznenih dela teške krađe. Obojica će tokom dana bitisprovedeni u pritvor, prenosi Večernji list.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA