Moja sestra Bojana se udala sa 27 godina. Bila je uzorna devojka i dobar čovek. Pamtim kada je otišla kod njega, tada sam je poslednji put video!

Kroz svoj post on izražava kajanje što nije primetio šta se sa njom dešava i što nije dobio priliku da reaguje i da joj pomogne

  • 4

Nasilje nad ženama nije problem samo u Srbiji, već i u čitavom svetu. Veliki broj žena trpi nasilje godinama i često nemaju hrabrosti da tu istu torturu prijave policiji ili da se bar povere najbližim članovima porodice. Oni, ne znajući kroz šta njima bliska osoba prolazi, na kraju za čitavo nasilje saznaju kada već bude prekasno.

Užas kod Zrenjanina: Brutalno prebio ženu, pretio da će da je zapali na dan borbe protiv nasilja nad ženama!

Upravo jedna takva priča se pojavila na Fejsbuk stranici "Podgorički vremeplov". Jedan muškarac je ispričao kroz kakvo nasilje je prošla njegova sestra koja je nažalost zbog istog izgubila život sa 30 godina. Kroz svoj post on izražava kajanje što nije primetio šta se sa njom dešava i što nije dobio priliku da reaguje i da joj pomogne, jer se ona nikome iz porodice nikada nije poverila.

Njegovu poruku vam prenosimo u celosti.

"Molio bih Vas da objavite ovu moju poruku. Moja najmlađa sestra Bojana udala se sa 27 godina. Završila je fakultet, bila uzorna devojka, dobra domaćica, dobar prijatelj, dobar čovek.

Znala je da kuva, znala je da povije i presvuče dete, nije izlazila po fensi kafićima, niti je pravila selfije. Ona čak i nije volela da se slika. Naučila je i da razvija testo za pitu. Dočekivala nas i ispraćala uz osmeh.

Nismo ni slutili šta se dešava iza vrata kada ih zatvori. Pamtim samo njen osmeh. Pamtim i kada se odselila u Varaždin jer sam je tada zadnji put video. Neću oprostiti sebi činjenicu da nikada ništa nisam primetio, izgledali su kao savršena skladna porodica.

Ne znam i neću saznati, zašto mi nije rekla koliko zlostavljanje trpi. Možda se bojala da ne bude jedina u familiji razvedena. Možda je sama verovala da će proći, a možda je paralisao strah od čoveka kome se zaklela na ljubav do groba...

Održala je svoj zavet. Moja sestra, zenica oka moga izgubila je život sa nepunih 30 godina. Zbog mene koji nisam znao, zbog njega iako je bila dobra domaćica i majka, zbog svih vas koji podržavate nasilje.

Zbog svih koji ćute i smatraju da je u redu. Za sve vas koji nasilju nalazite opravdanje, jel vas rodila zena, jel imate ćerku? Imate li sestru? Da li bi i za njih našli izgovor ? Ili mislite da ste bolji ako sve ostane u privatnosti vašeg doma?

Stidim se zbog svih vas koji ste podržali nasilje, izgovor da se zločin počini. Stidim se zbog gospođe koja se javila u program i odvojila žene od ljudi.

Stidim se u ime svake žrtve porodičnog nasilja, jer je poražavajuća činjenica koliko vas ima. Podržati zlocin je isto kao da ste učestvovati u njemu. Toliko, hvala".

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lea

    30. novembar 2017 | 16:07

    Na zalost, mnoge zene trpe nasilje i jos svojom pasivnoscu vise izazivaju napasnike da ih maltretiraju. Moj bivsi muz\ je tukao svoju prethodnu zenu sto sam saznala tek kasnije. Mene nije smeo da pipne. Jednom je digao ruku ali sam mu odmah rekla da ce mu to biti zadnja stvar sto ce uraditi u zivotu.Moj pogled mu je sve rekao. Oci bih mu iskopala. Bitan je stav i ne dozvoliti nasilniku da se ostrasti. To su kukavice.

  • DONCELA

    30. novembar 2017 | 16:05

    Brate izvini,ali onaj ko voli sestru vidi sve u ocima njenim, reci nisu potrebne.Moj brat I da me nema ne bi primetio.Zalosno za tako divnu devojku da nastrada.

  • A sto ja da kazem

    30. novembar 2017 | 16:20

    Moja mi punila po citav dan glavu da je muz maltretira dok mu nisam usi zavrnuo. Cim joj je bilo dobro zaboravila me. Kad ih uporedim tvoja je bolja jer je pazila da te ne uvuce u konflikt.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA