Hrvatska je prema nama okrutna, ubila je moju ćerku! Priča o devojčici koja je poginula na granici sa Srbijom (FOTO) (VIDEO)

Izveštavajući javnost o tragičnoj smrti, Lekari bez granica objavili su da je devojčicu voz udario nakon što je hrvatska policija celu grupu presrela i odbila je nazad prema Srbiji

  • 3

Prošle nedelje došlo je do nesreće kada je poginula devojčica (6) Madina Husein iz Avganistana, koju je pregazio teretni voz dok je sa svojom porodicom pokušavala da pređe granicu između Srbije i Hrvatske.

Beživotno telo devojčice pokraj pruge Šid-Tovarnik pronašla je grupa migranata, koja je pokušavala da se domogne hrvatske granice, pisali su mediji tada. Od siline udarca telo je odbačeno u žbun pokraj pruge, pa ga nije lako bilo primetiti.

Migranti koji su pronašli telo ispričali su hrvatskim policajcima da su slučajno našli na njega i da nisu mogli da dozvole sebi da telo devojčice ostane u žbunju nesahranjeno.

Njen put prema slobodi završio je pod jurećim vozom na hrvatskoj granici, tako počinje priču ekipa emisije "Provjereno", koja se prikazuje na hrvatskoj televiziji "Nova TV", a koja će biti premijerno puštena večeras.

- Hrvatska je prema nama okrutna! Ubili su moju ćerku! - rekla je za emisiju majka ubijene devojčice.

Prema rečima jednog aktiviste, ove godine je bilo sedam smrtnih slučajeva.

- Izgleda da niko ne zna za to, nikoga nije briga.

Hrvatska policija tvrdi da je iz daljine ugledala tu grupu, oko osam sati uveče, termovizijskom kamerom i da je zatim do policajaca dotrčala grupa ljudi, noseći povređenu ili već mrtvu devojčicu. Nad mrtvim telom avganistanske devojčice stajali su lekari, službeni policajci i njena majka.

- Policijski službenici upoznali su majku devojčice o daljem toku događaja i ona je dobrovoljno pristala da se vrati, zajedno s ostatkom grupe, u Republiku Srbiju. Ministarstvo unutarašnjih poslova izražava žaljenje zbog smrtnog stradanja devojčice. Naglašavamo kako postupanje hrvatske granične policije nije ni na kakav način uticalo na uzrokovanje nesreće i stradanje deteta - stoji u saopštenju MUP-a Republike Hrvatske upućenom javnosti.

Dalje se navodi da su "navedenog dana policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-sremske termovizijskom kamerom uočili grupu osoba, koje su stajale uz južni kolosek pruge". Nekoliko trenutaka kasnije, policajci su, navodi se, "čuli neprekidni zvuk sirene lokomotive i kočenje kompozicije voza sa mesta gde su osobe uočene".

Foto-ilustracija: Profimedia/AFP

- Nakon kratkog vremena do policijskih službenika na graničnu liniju dotrčale su nepoznata ženska i nepoznata muška osoba sa detetom u naručju, koje je bilo vidljivo teško povređeno u predelu glave sa tragovima krvi na licu i otvorenom ranom na potiljku. Dete nije davalo znakove života, a policijski službenici odmah su zatražili dolazak Hitne medicinske pomoći. Budući da je otežan pristup ličnim vozilima poljskim putem do mesta gde se policijska patrola nalazila, policijski službenici prevezli su dete i ženu u terenskom vozilu na parking železničke stanice Tovarnik, kako bi u što kraćem vremenu dočekali ekipu hitne medicinske pomoći, dok je muška osoba zadržana na graničnoj liniji sa još pet osoba iz grupe - piše u saopštenju hrvatske policije.

U toj grupi bilo je troje dece, objavila je međunarodna lekarska organizacija "Lekari bez granica". Isto je volonterima humanitarne organizacije "No Name Kitchen" ispričao jedan od navodnih svedoka događaja, a to svedočenje zabeleženo je i video-kamerom, piše "Novi list".

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

- Na ovo je mesto stigla policija i potisnula nas nazad prema pruzi. Kao i uvek. Ovde su se parkirali i terali nas prema šinama govoreći: ajde, ajde. Voz je dolazio iz ovog smera i usmrtio dete - govori na video-snimku navodni svedok događaja.

Izveštavajući javnost o tragičnoj smrti, Lekari bez granica objavili su da je devojčicu voz udario nakon što je hrvatska policija celu grupu presrela i odbila je nazad prema Srbiji.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana Bakov

    30. novembar 2017 | 19:02

    Pa Srbija nije okrutna,pa vidim kako uzvracate gostoprimstvo.Mi u Beogradu , Subotici , Sidu I okolnim mestima to osecamo na svojoj kozi.

  • Sale1971

    1. decembar 2017 | 15:12

    Tuga,žao mi devojčice,😭

  • peki

    10. februar 2018 | 15:05

    zlikovci bili i ostali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA