Ruski mafijaš uhapšen u Skoplju: Specijalci upali u kafić i stavili mu lisice na ruke

"Zakonskih lopova" ima po celom svetu, a bave se od sitnih krađa, pa sve do pljački ogromnih suma novca

  • 0

Makedonske bezbednosne službe danas su poslepodne uhapsile pripadnika ruske mafije "Vor V Zakone", što u slobodnom prevodu znači lopov u zakonu ili zakonski lopov, tvrdi skopski portal NetPres.

Ruska MAFIJA ISLAMISTIMA prodaje delove za ATOMSKU BOMBU! (VIDEO)

NADGROBNI SPOMENICI RUSKIH MAFIJAŠA: Otvarate na sopstvenu odgovornost (FOTO)

Lisice na ruke stavljene su mafijašu dok je sedeo u kafiću "Bruklin" u skopskom tržnom centru "Siti Mol".

Prema nezvaničnim policijskim izvorima na koje se poziva portal NetPres, radi se o Aleksandru Dragoviću (34) iz Skoplja, koji je dva puta bio osuđivan za pokušaj ubistva, iznudu, oružanu pljačku i za kidnapovanje, radi čega je izdržao devetogodišnju zatvorsku kaznu.

Makedonske bezbednosne službe pretpostavljaju da je Dragović pripadnik ruske organizovane kriminalne grupe "Vor V Zakone", za koju se veruje da je povezana sa kriminalnim dejstvima na Balkanu, ali i šire. Osim toga, bezbednosne službe pretpostavljaju da je on bio i na bojištima u Ukrajini, kao plaćenik.

Foto-montaža: Profimedia, pixabay.com

Inače, Aleksandar Dragović se oko četiri godine nalazio u bekstvu, a makedonska policija je za njim raspisala poternicu zbog oružane pljačke koju je počinio 2005. godine. Za ovo delo Dragović je osuđen na tri godine zatvora.

Kriminalna struktura "Vor V Zakone" je mafijaška organizacija u Rusiji, čiji koreni datiraju još od tridesetih godina prošlog veka. U njoj članuju ljudi iz cele Rusije i bivših sovjetskih republika, ali i iz ruske dijaspore iz celog sveta, a karakteriše se strogim pravilima kriminalne tradicije.

Ni jedan pripadnik ove mafijaške organizacije ne sme da ima porodicu, niti da na bilo koji način sarađuje sa državom, ne sme da bude pripadnik armije, ili da se dogovara oko kazne ako bude bio uhapšen. Svaki novi član kriminalne grupe "Vor V Zakone" mora da prođe određeni ritual i da bude istetoviran sa vrlo kompleksnim tetovažama, koje su im nešto poput vizit karte. I Skopljanac Aleksandar Dragović na desnoj ruci ima istetoviran simbol "Vor V Zakone".

Printskrin:YouTube/RobertDyrdek·

Tokom vremena, ova stroga pravila mafije "Vor V Zakone" su se malo promenila, pa su nakon raspada Sovjetskog Saveza 90-tih godina njeni članovi počeli da se infiltriraju čak i među najviše političke i ekonomske slojeve.

Novi članovi, da bi bili prihvaćeni, moraju da pokažu liderske veštine, lične sposobnosti, intelekt, harizmu, ali i dobro dokumentovani kriminalni dosije. Kada budu prihvaćeni i postanu članovi grupe, oni moraju da žive prema pravilu lopova, a kršenje ovog pravila znači njihovo osakaćivanje ili smrt.

Pripadnika ove mafijaške družine ima po celom svetu, a bave se od sitnih krađa, pa sve do pljački ogromnih suma novca.

Članovi "Vor V Zakone" često se javljaju i kao arbitri u konfliktu između ruskih kriminalnih bandi i frakcija.

Daljinac

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA