Sraman prizor na Trgu bana Jelačića u Zagrebu: Na spomenik zalepljen plakat sa slikom Praljka, a na njemu piše "JUNAK" (FOTO)

Ispred spomenika bani, građani danima pale sveće

  • 37

Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu već danima je na spomeniku zalepljen sraman plakat sa slikom Slobodana Praljka (72), bivšeg zapovednika HVO-a. Ispred plakata građani svakodnevno pale sveće, a tako je i večeras. Na plakatu piše: "JUNAK! Generale, hvala! Hrvatska vam zaboraviti neće!" Odavanje počasti organizuje Generacija obnove.

Rat na Fejsbuku zbog Slobodana Praljka: Desničari lažno prijavljuju stranice koje im se ne sviđaju, nakon čega ih ova društvena mreža gasi!

- Došli smo izraziti počast našem generalu Slobodanu Praljku u znak zahvalnosti za sve što je učinio za nas i celi hrvatski narod - kratko je objasnio razlog okupljanja predsednik Generacije obnove Frano Čirko.

Zanimljivo, dan nakon Praljkove smrti, Facebook je cenzurisao objavu sa službene stranice Generacije obnove na kojoj je takođe stajao natpis "Junak!" uz lik generala Praljka, a predsednik GO Frano Čirko je od Facebooka za istu objavu "zaradio" blokadu od 30 dana.

Foto: P. Filipović

Ovom akcijom na Trgu bana Jelačića članovi GO-a su na neki način uspeli doskočiti toj cenzuri.

Podsetimo, Praljak se ubio prošle srede u haškoj sudnici. Vikao je da on nije ratni zločinac i da odbacuje presudu Haškog suda. Nakon toga je popio otrov, preminuo je u bolnici. Pre toga je osuđen na 20 godina zatvora.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    6. decembar 2017 | 19:06

    sto je sraman!? Za njih je junak, za nas nije. To je to! Velicaju svoje, tako bi i mi trebali

  • Borka.

    6. decembar 2017 | 19:22

    A zasto je sraman. Oni imaju xrabrosti da to urade a mi nemamo.

  • Heroj

    6. decembar 2017 | 20:30

    Praljak je ušao u legendu i večnost tako šta je dao život i pokazao šta znači biti, za dom, spreman i tako šta je pokazao svetu nepravdu, tog Haškog suda!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA