Oglasila se supruga huligana iz Splita: Srbi prenose neproverene informacije da su u hotelskoj sobi pronašli oružje i drogu

Hrvati osumnjičeni za izazivanje nereda dovode se u Više javno tužilaštvo u Beogradu

  • 44

Velika tuča izbila je južnoj tribini tokom 156. Večitog derbija. Žestoka tuča između dve frakcije Grobara, od kojih je jedna bila pojačana i hrvatskim huliganima, završila je brutalnim scenama na atletskoj stazi, gde je desetina huligana završilo krvavih glava, sprženi bakljama, bosi i goli. Zbog cele ove situacije oglasila se supruga Splićanina koji je pobegao iz bolnice. 

Ko je čovek iz Zagreba koji je poslao ekipu u crnom da napravi haos na beogradskom derbiju? Gradom kruže novi detalji sastanka iz elitnog hotela (7. decembra), dva igrača razlog ove akcije 

Ante Firić je i dalje je u bolnici, a u bolnici je bio i suprug Mije Tovarović koji je pobegao. Ipak, nije dugo bio na slobodi.

- Mom suprugu je slomljena gornja vilica i ima nagnječenje mozga. Pobegao je iz bolnice, ali uhvatili su ga specijalci kada je došao u hotel. Svi se sada osim Firića nalaze u policiji. Određeno im je zadržavanje od 48 sati, a popodne bi ih trebali izvesti pred tužitelja na ispitivanje.

- To bi trebalo biti oko 18 sati. Terete ih za organizirano izazivanje nereda na stadionu, ove sve stvari koje pišu srpski mediji, da su u hotelskoj sobi pronašli oružje i drogu, potpuno su neproverene - kazala nam je supruga jednog od Splićana koji su sudjelovali u tučnjavi na stadionu Partizana.

Foto: A. Nalbantjan

Kaže da su Splićani u Beograd išli turistički i demantuje pisanje srpskih medija da im je plaćeno po deset hiljada evra da izazovu incident.

Hrvati osumnjičeni za izazivanje nereda dovode se u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Za delo koje im se stavlja na teret zaprećena je kazna do 12 godina zatvora, jer je reč o organizovanoj ekipi pišu Večernje novosti.

Tokom četvrtka otkriven je identitet svih hrvatskih državljana koji su učestvovali u neredima tokom prvog poluvremena utakmice između Partizana i Crvene zvezde na stadionu u Humskoj.

U pitanju su Ivan Mišković, Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković, Jakov Podrug, Damir Tovarović, kao i Ante Firić oko kojeg se prvo digla velika frka, s obzirom da je njegova lična karta završila u rukama navijača sa juga što su oni i objavili na Fejsbuku.

Daljinac

(Telegraf.rs/Index)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Но комент

    15. decembar 2017 | 21:23

    Уз редован обилазк града,туристичка агенција нуди и супер атрактивно убијање од батина на Српском дербију,то се додатно плаћа

  • Dragana

    15. decembar 2017 | 17:42

    A vi gospodjo znate sta su nasli u sobi, bili ste tamo?

  • COLT 45

    16. decembar 2017 | 00:31

    Turisti?? Pa dodjite nam opet da vas ovako ugostimo biće nam i čast i zadovoljstvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA