≫ 

Najkontroverzniji Kolindin potez: Špijuna koji je štitio ratne zločince postavila je za novog bezbednosnog savetnika? (FOTO)

Prema Nacionalnu, Galić je učestvovao u prikrivanju, obezbeđivanju lažnih identiteta i finansiranju ratnih zločinaca u operativnoj akciji "Hag'' s ciljem da se zavara haško tužilaštvo

  • 1

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović promovisala je prošle sedmice novog savetnika za odbranu i nacionalnu bezbednost Vladu Galića, a nedeljnik Nacional piše da je reč o špijunu koji je opstruisao rad haškog tužilaštva.

"Ona hoda na visokim petama, rešava sve probleme, ona je super, tu nema dileme": Kolinda dobila pesmu

Prema Nacionalnu, Galić je učestvovao u prikrivanju, obezbeđivanju lažnih identiteta i finansiranju ratnih zločinaca u operativnoj akciji "Hag'' sa ciljem da se zavara haško tužilaštvo.

Zagrebački nedeljnik ocenjuje da je hrvatska predsednica izborom Galića, kako se navodi, krajem protekle sedmice povukla "verovatno dosad najkontroverzniji potez u svom predsedničkom mandatu".

Prošlog petka je, naime, zvanično kao njen savetnik za obranu i nacionalnu bezbednost počeo da radi Vlado Galić.

- Oko njegova imenovanja pisalo se u medijima, Jutarnji i Večernji list najavljivali su ga kao ozbiljnog kandidata za preuzimanje te funkcije, ukratko su predstavili njegovu profesionalnu biografiju, prilično benevolentno i kratko upozorili na jedan ozbiljan skandal u kojem je učestvovao, ali je najmračniji deo njegovog špijunskog angažmana iz druge polovice 90-ih ostao nepoznat - navodi Nacional u najnovijem broju.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA