NESI PONOVO ISPLIVAO: Albanci tvrde da su videli čudovište u jezeru, ovog puta su ga i snimili (VIDEO)

Sa svojim vodičem, penzionisam profesorom geografije, Simom Jonoskim, novinari su obišli dobar deo Prespanskog jezera, od turističkog naselja Pretor, pa sve do granice sa Grčkom

  • 10

Ni ribari, ni žitelji sela pored obale Prespanskog jezera sa makedonske strane nisu imali sreće kao njihove komšije, Grci i Albanci, sa kojima dele jezero, da bar jednom vide čudovište koje se navodno krije u njegovim vodama. Pre pet godina veliku senzaciju je izazvala tvrdnja ribara iz mesta Nivici u grčkom delu Prespanskog jezera da su u vodi videli čudovište.

Nesi se vratio?! Ljudi misle da je ovaj snimak dokaz da se čudovište iz Loh Nesa opet pojavilo i nije im uopšte svejedno! (VIDEO)

Ta priča je tada zaintrigirala i reportere Bi-Bi-Si, ali osim razgovora sa lokalnim stanovništvom, njihova kamera nije uspela da snimi nepoznato biće u jezeru.

I kada se već zaboravilo na ovaj događaj, ovih dana se na Jutjubu pojavio snimak čudnog stvorenja u Prespanskom jezeru, ali sa albanske strane. Tako je ponovo krenula priča da se u vodama Prespanskog jezera krije nepoznata neman, koja je zbog svog izgleda nazvana kao čuveni Nesi, „viđen“ u Loh Nesu, jezeru u Škotskoj.

Reporteri skopske internet televizije A1ON su još pre par godina krenuli tragom priča da se u Prespanskom jezeru nalazi čudovište poput Nesija, ali osim podsmeha meštana, ni oni nisu ništa otkrili.

Sa svojim vodićem, penzionisam profesorom geografije, Simom Jonoskim, novinari su obišli dobar deo Prespanskog jezera, od turističkog naselja Pretor, pa sve do granice sa Grčkom.

Meštani Pretora su im rekli da niko nikada, pa ni najstariji ribari nisu videli ništa slično nekakvom čudovištu. Prespančani su ubeđeni da je na fotografiji koja se pojavila na BBS, a koju je objavila i televizija A1ON, bio džinovski som koji živi u jezeru, a koji može da dostigne težinu od 200 do 300 kilograma, ili šaran, koji skače iz vode tokom mresta.

Foto: a1on tv

- Sećam se kada je u Albaniji, kod Malog Grada, u Prespanskom jezeru potonuo jedan brod i udavilo se puno dece. Tada sam saznao da su gnjurci koji su ih tražili videli velike somove. Toliko su se prepali da su prekinuli dalje istraživanje. Ja mislim da se i u slučaju grčkih ribara, koji su u jezeru videli čudovište, radilo o takvom džinovskom somu - izjavio je Simo Jonoski.

On je prvi Prespančanin koji je 1970. godine preplivao celo jezero, pa zato dodaje da ono, ipak, krije puno tajni.

- Ponekad se u Prespanskom jezeru dešavaju stvari koje se ne dešavaju na drugim jezerima. Kao nastavnik sam 1976. godine radio u Ljubojnu. Primetio sam da se u blizini granice sa Grčkom iz jezera izdiže ogroman vodeni stub u obliku pečurke. Spustio se tek posle 10 - 15 minuta. To je takozvani seš ili stojeći talas - kaže Jonoski.

Ribari sa makedonske strane kažu da je Prespansko jezero najdublje kod mesta Nivici, sa grčke strane, gde je snimljena fotografija sa navodnim čudovištem. Dubina dostiže i preko 100 metara, pa zato ne isključuju mogućnost da tamo ima i džinovskih riba, ali nikavih Nesija.

Pogledajte video:

Daljinac

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srpski Nesi!

    21. decembar 2017 | 22:49

    To je Srpsko tajno oružje, amfibije koje prolaze kroz tunele direktno iz Beograda, rone takodje kroz mulj, blato i vodu, a za nuždu mogu čak i da prelete preko 300 metara! Ova Srpska amfibija-Podmornica-Helikopter, ima veliki arsenal oružja, čak ima i dve rakete zemlja vazduh dometa 500 km! Na njih se mogu namontirati i po tri atomske glave!! Na Prespanskom jezeru, Albanci su primetili "srpskoga Nesija", koji je bio na izvidjačkom zadatku po Grčkoj, Albaniji iKosovu!

  • Kumce Gambino

    22. decembar 2017 | 00:06

    Neeee...breee...ja bio u Albaniji i plivao ledjno vez sortsa,a samnom plivala Rita Ora i ispade tu sada neko čudovište,a nije....

  • Besha

    21. decembar 2017 | 23:07

    To je srpska neman..nemogu oni da svojataju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA