Pirotehnikom izazvano niz požara u Sloveniji: Pričinjena šteta u vrednosti od 90.000 evra

U Bežigradu je takođe počela da gori kuća, usled eksplozije izazvane amaterski pravljenim raketama za Novu godinu

  • 1

U Sloveniji je u požarima izazvanim pirotehnikom u Ljubljani i gradu Sveti Tomaž načinjena šteta u vrednosti od 90.000 evra, prenosi STA.

Deca stave petarde u usta, igraju se "ko će duže", pa ostanu bez lica, oka i šake: Doktor koji ih spasava, otvorio dušu kao nikad (FOTO)

U požaru u ljubljanskoj četvrti Murgle, prema prvobitnoj istrazi, uništene su četiri od sedam garaža koje su izgrađene jedna do druge, ali i krovovi preostale tri, kao i dva automobila.

Tamo nije bilo povređenih ali je šteta procenjena na oko 50.000 evra.

Pirotehnikom je u petak izazvan požar i u naselju Sveti Tomaž na severoistoku zemlje, gde su izgoreli deo garže, prostorija sa bojlerom i nekoliko mašina u kući, a procenjena šteta je oko 40.000 evra.

U Bežigradu je takođe počela da gori kuća, usled eksplozije izazvane amaterski pravljenim raketama za Novu godinu.

Policija u Ljubljani je saopštila da je eksploziju u Bežigradu izazvao stanovnik koji je pripremao gorivo za rakete koje je želeo da koristi u novogodišnjoj noći.

Testirajući supstancu on je zapalio rakete, što je rezultiralo eksplozijom prve supstance, a zatim i druge koja je izazvala požar. On nije ozbiljno povređen.

Foto: Flickr/Jasper Nance

Bratislavski ZOO vrt: Ne bacajte petarde blizu vrta

Zoološki vrt u Slovačkoj pozvao je stanovnike prestonice koji žive u njegovoj blizini da ne koriste vatromete i petarde tokom proslave Nove godine.

- Bili bismo veoma zahvalni kada ljudi koji žive u neposrednoj blizini zoološkog vrta ne bi koristili pirotehniku - rekla je ispred odseka za marketing zoo vrta u Bratislavi Aleksandra Riterova, prenosi TASR.

Ona je zatim dodala da se svake godine nada da će sve životinje preživeti novogodišnju noć i da neće biti žrtava.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA