Upucao komšiju jer je mislio da je divljač: Grane su se pomerale i čulo se neko šuškanje

Nešto mu je šušnulo u žbunju, podigao je pušku i ispalio dva hica

  • 10

Žitelj sela Budinarci kod Berova, na istoku Makedonije, S.K. (63) upucan je kada ga je lovac  pomešao s plenom.

Drama na granici između Bosne i Hrvatske: Umro od srčanog udara u lovu, spasioci izvlačili telo

Dok je juče oko podne sakupljao šumske plodove u mestu zvanom Lesove livade, odjednom je u predelu obe noge osetio oštar bol, nakon čega se stropoštao na zemlju.

Tek kasnije je saznao da je na njega iz lovačke puške pucao I.P. ( 38 ), iz istog sela, koji je od svog komšije pomislio da je divljač.

Policija je saopštila da je I.P. na udaljenosti od oko 60 metara video da se pomeraju grane smreke i čuo da tamo nešto šuška. Verujući da je u pitanju divljač, on je podigao pušku i u tom pravcu ispalio da patrona.

Foto-ilustracija: pixabay.com

Istog trenutka je čuo vrisak, a kada je dotrčao do smreke, na zemlji je ugledao ranjenog S.K. Povređeni čovek je odmah odvezen u Zdravstveni dom u Berovo, ali je zbog ozbiljnosti rana prebačen u Klinički centar u Štip. Ovo nije prvi put da neko nastrada u lovu.

Krajem prošle godine, na veoma neobičan način život je u selu Izvor izgubio E.K. (41) iz sela Slupčane kod Kumanova.

On je sa svojim prijateljem M.I. ( 48 ) iz istog sela bio u lovu. Kada je M.I. sa svojim lovačkim psima otišao dalje, video je kako se sa planine spuštaju psi, napadaju i dave lovačkog psa njegovog prijatelja E.K. Odmah potom je čuo i pucanj iz lovačke puške, a kada je dojurio do svog prijatelja, zatekao ga je kako krvav, sa rupom u stomaku leži na zemlji.

Kako je M.I. kasnije izjavio u policiji, pre nego što je izdahnuo, E.K. mu je navodno rekao da se sam ranio iz lovačke puške želeći da odbrani svoga psa.

Početkom prošlog meseca, život je u lovu izgubio i Žanko Ivanov ( 40 ) iz sela Rič kod Strumice, na jugu Makedonije.

Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER

On je sa još sedmoricom lovaca bio u lovu na divlje svinje u mestu zvanom "Medev rid" u ataru sela Belotino. Žanko je sa psima tragačima pomagao drugim lovcima u pronalaženju brloga i jazbina divljih svinja.

To ga je koštalo života. Dok se kretao puteljkom kroz gustu i nepreglednu šumu, na njega je, misleći da je divlja svinja, sa pozajmljenom puškom od čoveka iz obližnjeg sela Belotino, sa udaljenosti od 30-tak

metara pucao Z.J. ( 38 ) iz Strumice - i na mestu ga ubio.

Kada je shvatio šta je učinio pokušao je prikrije zločin veleći drugim lovcima da se Žanko samopovredio. Policija je istragom utvrdila je Ivanov bio ubijen, a protiv Z.J., kome je određen pritvor, strumička policija je podnela krivičnu prijavu zbog "teških dela protiv opšte sigurnosti".

Krajem oktobra prošle godine, dvojica lovaca iz Francuske H.M. (52) i G.P. (64) ubili su devojku iz Prilepa, V.P. (28). Dok je ona obrađivala njivu na izlazu iz sela Krivogaštani, Francuzi su u nju pucali misleći da je divljač.

Daljinac

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SUZA

    1. januar 2018 | 20:44

    Nema zakona! Lovci u lov što dalje od naseljenih mesta, a meštani u dane lova da ne zalaze u lovačku zonu.

  • @ KiKi

    1. januar 2018 | 20:55

    Pa kad nisu vežbali ko naši Našima je Bosna i Hrvatska bio poligon za vežbanje

  • Bivši zvezdaš

    2. januar 2018 | 09:04

    Treba zabraniti to nekontrolisano ubijanje nedužnih životinja, ždranje i lokanje do besvesti! Okupi se družina s punim cegerima mesine, s punim torbama alkohola, s punim redenicima patrona i kreće ždranje , napijanje i pucanje na sve što mrda! Zabraniti ili svaki slučaj tretirati kao nameru, i tačka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA