≫ 

Snimak dečjeg divljanja nasred ulice razbesneo internet: Da vas vide majke šta radite, istukle bi vas da sve puca (VIDEO)

Šerpa je odletela visoko u vazduh i pala na zemlju uz zveket

  • 12

Zaigrala se deca, ako neka, bolje što su napolju, zanimaju se nečim, nego da "bulje" u ekrane tableta i telefona. Pa svi smo mi to radili kad smo bili klinci! - ukratko glase komentari na ovaj video.

Argentinski fudbaler umalo oslepeo od eksplozije petarde (FOTO)

Jedan od dečaka na snimku,koji je objavio Podgorički vremeplov, potpalio je nešto ispod manje šerpe i odmakao se. Kada je puklo, šerpa je odletela visoko u vazduh i pala na zemlju uz zveket.

NOVA GODINA, BOŽIĆ I PIROTEHNIKA

A da li treba da pričamo koliko je sve ovo što su dečaci uradili i opasno, koliko po njihove živote, toliko i za pokretnu i nepokretnu imovinu, jer su šerpu "lansirali" na sred ulice. Nova godina i Božić su doba godine kada se baci najviše pirotehnike, ali koje god da je doba godine i kakva god da je pirotehnika u pitanju može da bude opasno. U konkretno ovom slučaju, osim eksplozije, tu je i bojazan da će šerpa nekome pasti na glavu.

Kako je navedeno u komentarima, za ovaj opasan "ogled" korišćen je karbid ili karbit, jedinjenje kalcijuma i ugljenika koje u dodiru sa vodom stvara izuzetno zapaljiv i eksplozivan gas, acetilen.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čaruga

    2. januar 2018 | 23:14

    Ostavite decu na miru, to smo svi radili u njihovim godinama.

  • Milan

    2. januar 2018 | 22:57

    Dok su se deca tako igrala bila su mnogo bolja.

  • Srboljub

    2. januar 2018 | 23:02

    Mi smo odrasli uz prangije karbit, sumpor i šalitru i nikome ništa nije falilo a danas?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA