Šef obezbeđenja se švaleriše sa ženom vođe Kavčana, a pre dva dana je ubijen njihov drugi čovek?! Rat crnogorskih klanova do istrebljenja (FOTO) (VIDEO)

Srpska i crnogorska policija sumnjaju da je Baltić ubijen u nastavku obračuna crnogorskih kriminalnih klanova

  • 9

Kotoranin Davorin Baltić (41), koji je prema operativnim podacima policije važio za visokokotiranog člana Kavačkog klana, likvidiran je pre dve večeri u Beogradu. Državljanin Crne Gore važio je za drugog čoveka pomenute kriminalne grupe, spominje se u snimku "Kavački klan" postavljenog na Jutjub sredinom decembra, a u kojem se daju detaljne informacijame o ovoj kriminalnoj grupi.

15 minuta imena, tajni, luksuza i razgovora o crnoj magiji: U decembru je objavljen snimak o kavačkom klanu, a sinoć je njihov član izrešetan (VIDEO)

Prvi rezultati istrage ukazuju da je ubica dobro poznavao navike Baltića. Sačekao ga je u garaži na Vračaru, u Ulici Internacionalnih brigada, a potom u njega dok se nalazio u svom automobilu "golf 7" iz automata ispalio kišu metaka. Takođe se veruje i da je ubica imao pomagače koji su ga obaveštavali o Baltićevom kretanju, pišu "Vijesti".

Da je reč o nastavku obračuna kotorskih klanova – kavačkog i škaljarskog - za medije je potvrdio i direktor srpske policije Vladimir Rebić. Ne želeći da saopštava detalje istrage, Rebić je samo kratko kazao da je Baltić od ranije poznat policiji i da intenzivno rade na identifikaciji ubice.

Foto: MUP, Wikipedia/Niels Noordhoek

Ubijeni Baltić važio je za najbližeg saradnika Radoja Zvicera, koji je označen kao vođa Kavačkog klana. Na snimku pod nazivom "Kavački klan" koji je pre mesec objavljen na Jutjubu, autor je kao prvog čoveka Kavčana posle Zvicera označio upravo Baltića.

Baltića je crnogorska policija povezivala sa ubistvom bivšeg poslanika Liberalnog saveza Saše Markovića u Budvi, u aprilu 2015. Ipak, on nikad nije saslušan jer je bio nedostupan organima. Ubistvo Markovića policijski je davno rešeno, ali Baltić nije procesuiran zbog nedostatka materijalnih dokaza, saznale su podgoričke "Vijesti" iz izvora bliskom istrazi.

Inspektori Centra bezbednosti Budva i službenici Sektora kriminalističke policije već u prvim danima istrage došli su do operativnih podataka da je Baltić direktni izvršilac ubistva tog Budvanina. Njega su snimile nadzorne kamere, kako se neposredno nakon ubistva udaljava pešice tunelom koji vodi od Bečića ka Budvi - kazao je sagovornik iz istrage ubistva Markovića.

Isti izvor dodao je da je crnogorska policija utvrdila da je Baltić odmah nakon ubistva Markovića napustio Crnu Goru.

Foto: Wikipedia/Ggia

- Prema našim podacima prvo je boravio u Brazilu, potom u Italiji, pa Albaniji i na kraju u Srbiji. Koristio je lažna italijanska dokumenta, izdata na ime Nikola Benedeti - kazao je tada sagovornik iz istrage.

Nakon toga, dovođen je u vezu sa Južnoafrikancem Majklom Gregorijem Ferarisom koji je kasnije osuđen za planiranje ubistva Budvanina Gorana Đuričkovića.

Drugi put Baltić je policiji, ali i novinarima, postao interesantan posle likvidacije Kotoranina Gorana Lenca, golmana ubijenog nasred fudbalskog terena u septembru prošle godine. On nije imao kriminalni dosije, ali je istragom utvrđeno da je bio blizak pojedinim ljudima iz Kavačkog klana. Konačno, da su se "dobro" znali, dokazuje i činjenica da su se sa Lencom poslednji put i to preko čitulja u novinama, oprostili brojni "kavčani", a među njima Radivoj Zvicer, ali i Baltić.

Srpska i crnogorska policija sumnjaju da je Baltić ubijen u nastavku obračuna crnogorskih kriminalnih klanova. Tokom uviđaja izuzeti su tragovi koji će biti predmet veštačenja i snimci sa kamera koje se nalaze u garaži u kojoj je Baltić likvidiran. Sagovornik "Vijesti" blizak istrazi rekao je da će inspektori izuzeti i snimke sa nadzornih kamera postavljenih na toj i okolnim zgradama.

Foto: Uprava policije Crne Gore

Rat "kavačkog" i "škaljarskog" klana traje od 2014. godine kada je u Valensiji nestao veliki tovar kokaina, tačnije 200 kilograma kokaina (negde se spominje i 300), koji je navodbno pripadao kavačkom klanu .

U tom ratu ubijeno je dvadesetak osoba među kojima su bile i nevine žrtve. U većini slučajeva ubice nisu pronađene, a u nekima samo njihovi pomagači.

Sagovornik iz policije lista iz Podgorice tvrdi se ni ubistvom Baltića rat kotorskih klanova ne privodi kraju te da su obe kriminalne grupe rešene da idu do kraja, odnosno do istrebljenja.

DETALJI SA SNIMKA "KAVAČKI KLAN"

Petnaestominutni materijal je za dve nedelje imao skoro 180.000 pregleda, a sadrži informacije o kojima crnogorska policija nema saznanja. Nakon jučerašnjeg Baltićevog ubistva, snimak je sa brojke od oko 188.000 pregleda, danas skočio do skoro 300.000.

Crnogorski istražitelji proveravaju da li vođa Kavačkog klana Radoje Zvicer i član ove organizacije Predrag Knežević, koriste lažne identitete, kako je to predstavljeno na snimku. Zvicer, navodno, koristi identitet Josipa Babića, državljanina BiH, rođenog u Nemačkoj, a Knežević se krije pod identitetom Miroslava Desnice.

Nekad i sad, Radoje Zvicer Foto: MUP

Na snimku su prvi put otkriveni detalji o navodnom kriminalnom delovanju ovog klana, njihovi lažni identiteti, kao i nazivi države u kojima se bave ilegalnim poslovima.

Kao visokopozicionirani članovi ove kriminalne organizacije, osim Zvicera i Kneževića, pominju se i Slobodan Kašćelan, Igor Božović, Davorin Baltić, Dragan Knežević, Damir Meljović, Vladimir Roganović i Milan Vujotić. Svi oni, prema saznanjima crnogorske policije, nalaze se van zemlje.

Crnogorska policija nije imala saznanja da Zvicer koristi ime Josipa Babića, što je jedan segment policijskih provera. Na snimku se spominje da je pravi Josip Babić rođen u Nemačkoj i da nikada nije izvadio dokumenta u BiH. Ono što je jasno istražiteljima je da je snimak postavljen da se uruše odnosi unutar ove kriminalne organizacije, a policija predstavi kao nemoćna da im stane na put.

Takođe, objavljene su i fotografije "luksuznih građevina" u naselju Kavač koje poseduju članovi tog klana. Prema navodima sa snimka, oko određenih objekata postavljen je zid visok osam metara koji je izgrađen kao štit od mogućeg napada sa brda koje se nalazi sa suprotne strane.

Foto ilustracija: Telegraf, Profimedia, Wikipedia

Sa prednje strane se takođe nalazi zid i metalna ograda u visini od pet metara i mnoštvo kamera za nadzor. Građevine vrede više miliona evra. Ko je dozvolio izgradnju takvih objekata i odakle potiču sredstva za izgradnju, pita se autor snimka, navodeći da sada neće biti prikazane fotografije desetina luksuznih vila, stanova, automobila... ali da će to biti učinjeno u sledećem videu koji će, kako je najavio, biti objavljen kako bi se toj kriminalnoj grupi stalo na kraj.

U sklopu ovog snimka objavljene su dve fotografije Radoja Zvicera. Na prvoj je, navodno, prikazano kako je Zvicer izgledao pre deset godina. Odmah zatim prikazana je skorašnja fotografija vođe kavačkog klana, snimljena nakon što je presadio kosu u Istanbulu. U ovom snimku se prvi put obelodanjuju da Zvicer sada koristi tuđi identitet.

Na snimku se spominje i Vladimir Roganović, kao član grupe koji je zadužen za vrbovanje ubica (pucača). Za svoje usluge plaćan je kokainom, koji je dalje distribuirao na teritoriju Crne Gore, Srbije BiH, a njime je neretko i finansirao izvršioce mnogih drugih ubistava.

Članovi kavačkog klana takođe se kriju na teritoriji Republike Srbije, BiH i Hrvatske, krijući se kod svojih poslovnih partnera. Koriste se lažnim i originalnim pasošima sa ukradenim identitetima od osoba koje žive u inostranstvu ili nisu nikada podizali dokumenta. U pitanju su pasoši Srbije, BiH, Mađarske, Bugarske, Hrvatske i Rumunije.

Foto-ilustracija: E-Stock.us/Petar Jovanović

CRNA MAGIJA

U nemogućnosti da savladaju svoje protivnike, takozvani Škaljarski klan, jedan od pripadnika Kavačkog klana a ujedno i šef obezbeđenja Radoja Zvicera, Aleksandar Đurišić, kako piše u videu, koristi i crnu magiju kao oružje u ovom ratu klanova smatrajući da će tako ostvariti prednost u odnosu na svoje suparnike. U ovom snimku objavljen je i telefonski razgovor između Đurišića i neidentifikovane žene koja mu "pomaže crnom magijom".

Takođe, u snimku se mogu čuti razgovori Đurišića i supruge prvog čoveka Kavačkog klana, Tamare Zvicer, a za koje se pretpostavlja da su ljubavnici.

Na svim audio snimcima Đurišić govori tiho i nerazumljivo, a na pitanja odgovara kratko. U razgovoru sa "vračarom" skoro i da ne progovara, a na snimcima se jedino razaznaje i čuje ženski glas.

Sa suprugom svog šefa takođe šapuće tokom razgovora, a u jednom od njih, Tamara Zvicer mu kaže:

Foto - Ilustracija: Profimedia, Pixabay

- Oči moje, ljubavice moja! Pa, nek slušaju da imam ljubavnika.

Kako piše crnogorski "Dan", nesumnjivo je da je u ovom snimku objavljen deo tajni o ovom klanu koji njima suprotstavljena grupa, škaljarski klan, zna i za šta poseduje dokaze još iz perioda kada su delovali kao jedna kriminalna organizacija.

Istražitelji veruju da je snimak dostavljen iz regiona i ne isključuju mogućnost da je "doturen" iz suparničkog škaljarskog klana.

Kako je naznačeno na snimku, ovo je tek prvi deo. Kada se očekuje drugi, još nije napisano, ali se zna da će biti više priče o nekretninama Kavačkog klana. Rat sa ulica se preselio i na društvene mreže.

Pogledajte video:

(L.C.)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobari Istok

    3. januar 2018 | 18:39

    Fascinantno je to da su ova lica na poternicama i nedostupna drzavnim organima a da ih ubice pronalaze bez problema, uglavnom u Beogradu. Sta radi ova policija osim sto se minstrovi drugari postavljaju na vodece pozivije u MUP-u a da nemaju nikakve preporuke za to.

  • Srbija

    3. januar 2018 | 18:35

    Samo neka se trebe... kao vaske...

  • Bole

    3. januar 2018 | 16:51

    Samo ih pustite nek se rokaju ali je uslov da dobro nisane da ne nastrada neko nevin. Ne treba policija da ih sprecava pogotovu crnogorce u srbiji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA