Detalji o pronađenom kosturu u Hrvatskoj: Sumnja se da je u pitanju Francuskinja nestala 2014. godine, razbijena lobanja ukazuje na nasilnu smrt? (FOTO)

Dugogodišnji sudski veštak smatra da je najvažnije bilo da obavi temeljni uviđaj na mestu na kojem je pronađeno telo, a onda posao prepustiti forenzičkim patolozima

  • 0

Novi detalji pojavili su se u istrazi kostura pronađenog kod Josipdola. Kako piše RTL, u petak se otkrilo kako je kosturu za koji se sumnja da pripada nestaloj Francuskinji Ane Sesil Pinel razbijena lobanja.

Pronađen ljudski kostur u Hrvatskoj, sumnja se da je to Francuskinja koja je nestala na festivalu: Misterija slučaja iz 2014. godine (FOTO)

- Porodica iščekuje rezultata. Ujedno zahvaljuju novinarima na informaciji koju su dobili od njih, uopšte o ostacima koji su pronađeni, međutim zamolili su da bi vest o konačnim rezultatima želeli da saznaju prvi - kazala je advokatica porodice Pinel Višnja Ježić Sorić.

Lobanja koja je pronađena nedaleko od mesta održavanja festivala, napukla je na predelu slepoočnice. Dugogodišnji sudski veštak smatra da je najvažnije bilo da obavi temeljni uviđaj na mestu na kojem je pronađeno telo, a onda posao prepustiti forenzičkim patolozima "koji će po specifičnim tragovima moći da utvrde da li se radi o udarcu nekim tupim predmetom ili se radi o nekim karakterističnim povredama od pada i udarcem o nekakav oštar kamen ili oštru stenu".

- Takođe i položaj tela može upućivati da li došlo do pada ili je telo naprosto preneseno i sakriveno - izjavio je stalni sudski veštak za vatreno i hladno oružje Dubravko Gvozdanović.

Sam kostur ipak ne odaje mnogo toga, piše Index.hr.

Foto: Privatna arhiva

- Na telu koje je postmortalno promenjeno teško se mogu utvrditi povrede. Dosta teško. Traba da prođe dosta vremena da životinje pojedu sva moguća meka tkiva - kaže Dušan Zečević iz Zavoda za sudsku medicinu.

- Ovo nije prvi put da su neki ostaci povezani sa nestankom Ane i mi zapravo uvek puštamo policiju da obavi istragu. U ovoj priči, kao i u mnogim drugima, svi se igraju detektiva, svako ima svoje verzije - smatra portparol festivala Momento Demento Val Kurtin.

Da li pronađen skelet pripada nestaloj Ani Sesil i da li je reč o nasilnoj ili nesrećnoj smrti, biće objavljeno početkom sledeće nedelje, kada će biti poznati rezultati DNK analize.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA