Kolinda pruža Srbiji ruku mira na dan 26. godišnjice međunarodnug priznanja Hrvatske (VIDEO)

Predsednica Hrvatske veruje da u Srbiji ima iskrenog sagovornika

  • 54

Predsednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas u Iloku da Srbiji pruža ruku mira u nadi da u njoj Hrvatska iskrenog sagovornika.

Kitarović je na obeležavanju 26. godišnjice međunarodnog priznanja Hrvatske i 20. godišnjice mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja rekla:

- Srbiji pružamo ruku mira i saradnje, u nadi da u Srbiji imamo iskrenog sagovornika u procesu nalaženja odgovora na otvorena bilateralna pitanja, kao i za saradnju u svim pitanjima i novim izazovima kojima nas može izložiti budućnost - rekla je predsednica Hrvatske.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je Srbiji stalo do dobrih odnosa sa Hrvatskom, u čije uspostavljanje je i sam, kaže, uložio ogromne napore, kao i da veruje da bi uskoro mogao da se vidi sa hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović, što bi, dodao je, želeo.

On je gostujući na RTS-u naveo da će Srbija dati sve da odnose sa Hrvatskom popravimo.

- Ja bih to želeo i smatram da bi bilo lekovito - rekao je predsednik Srbije.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Grabar Kitarović je kazala da Hrvatska daje podršku ulasku svih država jugoistočne Evrope u Evropsku uniju.

- Neki od tih odnosa još uvek su uveliko opterećeni sećanjima i traumama rata koje treba zalečiti iskrenom saradnjom i otvorenim dijalogom. Nastaviću predanu politiku zagovaranja dijaloga sa susednim državama i rešavanja otvorenih pitanja u pozitivnoj atmosferi. Jedino se na taj način može graditi saradnja na zdravim i čvrstim evropskim temeljima - rekla je hrvatska predsednica.

Pogledajte Kolindinu izjavu o Srbiji:

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srpska Krajina-Knin

    15. januar 2018 | 18:38

    Ko ih ne zna,skupo bi ih platio.Ajdete vi sto dalje od nas.Cini mi se sad vam je merak na Sloveniju i Bosnu.

  • Kokarda

    15. januar 2018 | 16:33

    Šta ona ima pružati ruku?posle toliko izjava nje i njenih sledbenika sad ona kao pruža ruku,Srbija je država više stotina godina a oni 5 minuta!

  • MANEŠTANI

    15. januar 2018 | 17:46

    Neka pripazi, zaštitne rukavice obavezno da stavi, jer ta ruka je kao da si uzeo zmiju u ruku. O jeziku i da ne pričam, svi smo čuli, otrovan je kao zmijski. Tu nema prijateljstva, pa vidite sad im saobraća Slovenci ne valjaju, saveznici muslimani isto ne valjaju, a u Srbiji misle da imaju24000 hektara zemlje. Samo oprezno i po potrebi oštro sa njima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA