≫ 

ZLA KOB NAD SKOPLJEM: Zatvorenik se obesio, mladić se ubio puškom, devojka skočila kroz prozor

Policija je saopštila da se A.K. bacila sa prozora zgrade jutros oko 3.30 časova, a motivi se istražuju

  • 6

Doktori sa Klinike za anesteziju, reanimaciju i intenzivno lečenje (KARIL) u Skoplju čine sve da bi spasili život mladoj devojci A.K. (24) koja je skočila sa prozora jedne zgrade u Skoplju. Kada su stigli lekari Hitne pomoći, devojku su zatekli u nesvesti, pa su je odmah odvezli u Kompleks klinika Majka Tereza. Nakon detaljnog pregleda, lekari KARIL-a su konstatovali da je devojka zadobila veći broj preloma po celom telu, a zbog težine povreda i dalje se bori za život.

Ubio se zbog dugova?! Fudbaler je otišao na prazan parking i pucao u sebe iz lovačke puške

Policija je saopštila da se A.K. bacila sa prozora zgrade jutros oko 3.30 časova, a motivi se istražuju.

Foto: Profimedia/Alamy

Predhodnog dana, oko 7.30 časova ujutro, u skopskom selu Taor sa lovačkom puškom se ubio mladić I.B. (26). Njegovo beživotno telo je pronađeno u jednoj od soba u kući u kojoj je živeo. Nakon policijskog uviđaja, telo mladića je predato Institutu za sudsku medicinu na obdukciju.

Ruku na sebe je digao i osuđenik Igor Mirčeski (39) iz Kičeva koji je izdržavao doživotnu kaznu u najvećem makedonskom zatvoru Idrizovo u Skoplju. On je sebi oduzeo život vešanjem. Obesio se u zatvorskoj ćeliji. Kada su komandira smene obavestili o nemilom događaju, on je pozvao Hitnu pomoć koja je Mirčeskog prevezla u Urgentni centar, ali je već bilo prekasno.

Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia

Iz uprave za izvršavanje sankcija kažu da za sada nemaju konkretnih informacija šta se tačno dešavalo u zatvorskoj ćeliji, jer je još u toku izrada sudskog izveštaja.

Igor Mirčeski i njegov drug Ante Ristevski su 2006. godine bili osuđeni na doživotne kazne zatvora zbog dvostrukog ubistva.

Oni su prvo 16. novembra 2004. godine kod stadiona u Kičevu, na zapadu Makedonije ubili Mitru Siljanovsku (61). Nesrećnu ženu su prvo silovali, a potom je vezali sa žicom i sa lepljivom trakom i bacili u rupu, gde se žena ugušila. Pe nego što su pobegli, od nje su uzeli 600 denara (10 evra) koliko je žena imala kod sebe.

Foto: Wikipedia/Dickelbers

Dva meseca kasnije, 31. januara 2005. godine, oni su nasrnuli i na Radoslava Božinovskog (68) iz kičevskog sela Malkoec. Prvo su ga zverski mučili, pa silovali, da bi mu na kraju lice uvili sa njegovom odećom i ostavili da se uguši. Od njega su uzeli 3.500 denara (55 evra) i potom se častili po kafanama u Kičevu.

Mrtvo i razgolićeno telo Božinovskog je pronašla policija otkako su njegove komšije prijavile da ga nisu nedelju dana videli da izlazi iz kuće.

U istrazi i tokom suđenja Igor Mirčeski i Ante Ristevski su priznali zločine, a prema nalazima psihijatrijskog veštačenja, oni su u vreme ubistava bili uračunljivi.

Daljinac

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA