Prizor koji je mnoge emotivno uzdrmao: Klizište razara Tjentište, ugrožena kosturnica boraca sa Sutjeske (VIDEO)

U Nacionalni park od juče stižu pozivi sa svih strana sveta, najviše iz zemalja bivše Jugoslavije, i svi nude pomoć

  • 8

Spomenik Bitke na Sutjesci nije ugrožen klizištem, ali jeste partizanska Spomen-kosturnica, pokazali su prvi nalazi ispitivanja tla koje su danas obavili stručnjaci Instituta za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske i "Hidroelektrana na Trebišnjici" (HET).

Tlo se smirilo i spomenik je na sigurnom, ali još se ne može govoriti kada će tačno početi sanacija klizišta i koliko bi vremena mogla trajati.

Biće potrebno ukloniti ogromnu količinu odronjene zemlje, a onda sve vratiti u prvobitno stanje. Pre toga potrebno je pronaći izgubljenu projektnu dokumentaciju spomen-kompleksa, koja bi mnogo olakšala taj posao.

Bujice nose sve pred sobom, olujni vetar tutnji oko Srbije, odroni u Crnoj Gori i Bosni: Situacija je alarmantna, kiša ne prestaje da pada! (VIDEO)

U Nacionalni park od juče stižu pozivi sa svih strana sveta, najviše iz zemalja bivše Jugoslavije.

Prizor ogromnog kratera koji se otvorio ispod spomenika najvećoj bici iz Drugog svetskog rata na prostoru Jugoslavije mnoge je emotivno potresao, pa se javljaju upravi parka nudeći se da pomognu na bilo koji način.

Daljinac

(Telegraf.rs/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Velimir Živojinović

    4. februar 2018 | 21:26

    Ma to ono gde smo ratovali Bata i ja. A Tito bio ranjen, Lux njegov vučijak skočio da ga zaštiti. Savu Kovačevića ubili sa ledja, naši. A, na proslavu bitke nije pozvan komandant Prve proleterske K. Popović. Kad se sami niste oistovali, što bih vas ja poštovao!

  • Oleg

    4. februar 2018 | 20:51

    A, gde je ovo?

  • Rajko

    4. februar 2018 | 22:38

    NLO sleteo !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA