Još jedno guranje nazad u Srbiju i nasilje prema ženi i deci: Migrantska porodica sa malom decom vraćena iz Hrvatske (FOTO)

Porodica je vraćena u petak iz Hrvatske u Srbiju, iako su UNHCR i Hrvatski pravni centar obavešteni o njihovoj nameri da zatraže azil u toj zemlji

  • 8

Još jedan slučaj vraćanja izbeglica sa hrvatske granice u Srbiju isplivao je u javnosti, a Tvrtko Barun, šef Isusovačke službe za izbeglice, kaže da se nada da će hrvatsko tužilaštvo podneti optužnice i da će odgovorne osobe za to odgovarati. Reč je, naime, o osmočlanoj porodici sa šestoro dece, od kojih je najmlađe staro samo godinu dana.

Hrvatska je prema nama okrutna, ubila je moju ćerku! Priča o devojčici koja je poginula na granici sa Srbijom (FOTO) (VIDEO)

Porodica je vraćena u petak iz Hrvatske u Srbiju, iako su UNHCR i Hrvatski pravni centar obavešteni o njihovoj nameri da zatraže azil u toj zemlji, saopštila je na Fejsbuku organizacija "Are You Syrious".

- Još jedno guranje nazad u Srbiju i nasilje prema ženi i deci - napisala je ova organizacija na svom statusu.

Dodaju da im je jedan član porodice rekao da je policija udarila njegovu majku te da su nazad u Srbiju morali pešice i da je put trajao punih osam sati.

- Ono što je još gore je to što su deca prisiljena da prespavaju noć napolju jer UNHCR-ova linija prima pozive tek od 8:30 pa nisu mogli ranije da se pozabave slučajem - piše na pomenutoj društvenoj mreži.

Organizacija "Are You Syrious" je objavila i fotografiju dece koja su hladnu noć provela na otvorenom.

Tvrtko Barun, šef Isusovačke službe za izbeglice rekao je za zagrebačku N1 izjavio je da imaju saznanja o ovom i drugim slučajevima proterivanja iz Hrvatske u Srbiju koja se događaju poslednjih meseci.

- Imamo saznanja s obzirom na to da imamo kancelariju u Beogradu. U poslednje vreme slučajeve ljudi koji tvrde da su iz Hrvatske vraćeni u Srbiju. Oni su tražili azil, ali su ih vratili u Srbiju - kazao je Barun i dodao da je nedavno zaštitnica građana u jednom dokumentu pobrojla slučajeve nepravilnosti na granici i poslala ih državnim institucijma.

- Nadam se da će Državno tužilaštvo podići optužnice i da će odgovorne osobe odgovarati za takve postupke - kazao je Barun.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    7. februar 2018 | 18:43

    Pozovite nacionalnu geografiju da to snime posto su nas ocrnli kako mi maltretirani migrante

  • Milka R.

    7. februar 2018 | 20:23

    To nista nije novo nazalost!!Srbe su ubijali prekrstavali i proterivali vekovima ..a ipak su u eu priznati !!NEPRAVDA ...

  • Mara

    7. februar 2018 | 20:03

    Srbija je MAJKA , a Hrvatska MACEHA !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA