Hrvati objavili pre Vučićevog dolaska da je u Jasenovcu stradalo samo 576 Srba, a da je 1.078 umrlo prirodnom smrću!

Hrvatski list ignoriše međunarodno priznate podatke koji svedoče o najmanje 700.000 žrtava

  • 56

Neposredno pred današnju posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj, pozivajući se na navodne izvore iz vojnih arhiva iz Beograda, list "Hrvatski tjednik" objavio je da je u Jasenovcu stradalo samo 576 Srba, a da je 1.078 umrlo od raznih bolesti i to prirodnom smrću.

Dačić poručio da Srbija želi dobre odnose sa Hrvatskom, ali da ne prašta genocid NDH

I na državnoj televiziji u TV reklami za ovaj nedeljnik, najavljuje se "otkriće" da  je stvarni broj žrtava Jasenovca više od hiljadu puta manji nego što zapravo jeste.

Hrvatski list ignoriše međunarodno priznate podatke koji svedoče o najmanje 700.000 žrtava, a novinar Slaven Letica izjavio je da naš narod izvrće istinu o Jasenovcu.

- Dačićeva retorička igra sa brojevima poslužila je svrsi. Spomenuo je i mitski broj od 700.000 žrtava Jasenovca, koji još uvek živi svoj politički i medijski život u Srbiji, a koji je oko 50 godina bio ključni element velikosrpske propagande o nama Hrvatima kao navodnom genocidnom narodu  - izjavio je Letica i pozvao premijera Plenkovića da osnuje "Međunarodno forenzičko-arheološko istraživanje poverenstvo za Jasenovac", sačinjeno od "priznatih hrvatskih forenzičara, patologa i sudskih medicinara".

Foto: Wikipedia/Mladifilozof

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta kaže da ga istupi Hrvata ne iznenađuju.

- U Hrvatskoj se fabrika smrti Jasenovac u velikom delu javnosti smatra radnim logorom. Radi se o brutalnoj reviziji istorije i sramnom vređanju stotina hiljada srpskih, romskih i jevrejskih žrtava - navodi Linta.

VIDEO: Istorijska misterija! 7.100 Srba je na ovom mestu ostavilo svoje živote: Tajna srpskog "Gazimestana"

Daljinac

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stari Cetnik

    12. februar 2018 | 11:22

    • Austrougarski vice-maršal Gherter: "Ja nisam video u svome životu, ni čuo za zveri u ljudskom obličiju poput hrvatskih vojnika. Mada su ratovali sa nama i prvenstveno služili za zastrašivanje i represiju nad narodom, ja kao čovek se stidim sto su stajali u našim redovima. U samoj borbi bi napustali polozaje i uvek se kretali ka zbegovima koje su sačinjavali goloruki ljudi, žene i deca. Kada bi ih stizali činili su strahote od kojih se i nama dizala kosa na glavi. Oni su pogan svetu i evropskoj kulturi."

  • Milojko

    12. februar 2018 | 10:48

    Hrvati se ne stide nicega

  • vox

    12. februar 2018 | 10:57

    Bruka i sramota!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA