≫ 

Crnogorska policija sumnja da je Srbin bacio bombu na američku ambasadu u Podgorici, pa izvršio samoubistvo (FOTO) (VIDEO)

Jauković je živeo u Podgorici, a rođen je u Kraljevu

  • 68
Foto: Facebook/Dalibor Jaukovic

Crnogorska policija sumnja da je Dalibor Jauković (43) muškarac koji je sinoć bacio bombu u dvorište američke ambasade, a potom počinio samoubistvo, saznaju "Vijesti".

Posle noći užasa u Podgorici muk: Ispred ambasade SAD kordon policije, istraga u toku, skamenjena lica službenika (FOTO, VIDEO SA LICA MESTA)

Jauković je živeo u Podgorici, a rođen je u Kraljevu, pišu "Vijesti". U eksploziji nije bilo drugih žrtava, a motiv je i dalje nepoznat.

Na Jaukovićevom Fejsbuk profilu se vidi da je nagrađen medaljom za zasluge u oblastima odbrane i bezbednosti Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine.

Jauković je kao bivši pripadnik JNA nagrađen za "izuzetno zalaganje u obavljanju dužnosti i izvršavanju zadataka u odbrani i bezbednosti otadžbine".

Foto: Tanjug/AP/Risto Božović

Eksplozija, za koju policija sumnja da je Jauković odgovoran, se desila oko ponoći.

- Pola sata posle ponoći ispred objekta Ambasade SAD jedno lice je izvršilo samoubistvo eksplozivnom napravom. Neposredno pre samoubistva lice je sa raskrsnice kod Sportskog centra ubacilo u krug Ambasade SAD jednu eksplozivnu napravu. Najverovatnije je reč o ručnoj bombi sa kašikom. U toku su uviđaj i identifikacija. Tužilac je na licu mesta i rukovodi uviđajem. Uprava policije CG - napisala je Vlada Crne Gore na Tviteru.

Podsekretar Stejt Dipartmenta Stiv Goldstin je kazao da su očevici videli čoveka kako baca objekat preko zida ambasade, prenosi NewYork Times. Navodi se i da niko u ambasadi nije povređen.

Goldstin je dodao i da su bezbednosni zvaničnici ambasade pretražili teren i da nisu nađene druge eksplozivne naprave, a da zgrada nije oštećena u napadu.

On nije znao šta je motiv napada, niti da li se radi o namernom samoubilačkom napadu.

Foto: Tanjug/AP Photo/Risto Božović

Ambasada je na svom sajtu saopštila da postoji aktivna bezbednosna situacija i savetovani su američki državljani da izbegavaju ambasadu do novog obaveštenja.

Crnogorski mediji objavili su danas snimak američke ambasade u Podgorici na koju je nepoznata osoba bacila ručnu bombu, a potom se raznela drugom eksplozivnom napravom.

Na snimku se vidi da je policija blokirala prostor oko zgrade ambasade koji je zatvoren za saobraćaj.

Daljinac

(Telegraf.rs/Vijesti.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosmajac

    22. februar 2018 | 11:51

    Prvo čovek-terorista nije srbin, on je crnogorac rođen u Kraljevu, njegov đed i otac su se doselili u Kraljevo iz Crne Gore. Vi bi ste sve da svalite na Srbiju i srbe !

  • Nikola

    22. februar 2018 | 10:51

    Ukinuti dvojno državljanstvo ,školovanje Crnogoraca kod nas i lečenje njihovih stanovnika na VMA.Pri ulasku naplaćivati im ekološku taksu.

  • Tekija

    22. februar 2018 | 10:48

    Motiv nije poznat?????Amerika nam je toliko dobra donela da se stvarno covek zapita sto je uradio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA