≫ 

Region paralizovan zbog ogromne količine snega: Čiste ga traktorima, u Bosni učenici nastavu imali u podrumima (FOTO) (VIDEO)

Zimska služba je proglasila treći stepen pripravnosti što znači da pedesetak raonika na varaždinskom i tridesetak na međimurskom području čiste puteve

  • 0

Sneg i dalje otežava saobraćaj u velikom delu Hrvatske - Lici, Gorskom kotaru, centralnom i severozapadnom delu zemlje, a neke škole su zatvorene.

Snežno nevreme hara Hrvatskom, totalni kolaps u celoj zemlji: Vozovi stoje, ljudi zarobljeni, vojska pozvana u pomoć (FOTO) (VIDEO)

Foto: Tanjug/HINA/Lana Slivar Dominić

Zbog jakog vetra važe uobičajena ograničenja između svetog Roka i Maslenice, čvorova Kikovice i Delnica na krčkom mostu.

Ni danas u većini škola na područjima gde sneg stvara poteškoće nema nastave, a u pomoć stanovnišvu dolazi i Hrvatska vojska.

Foto: Tanjug/HINA/Lana Slivar Dominić

Ministar odbrane Damir Krstičević će tokom popodneva obići područje Delnica.

Na zahtev župana Ličko-senjske županije, vojska je angažovana kao ispomoć operativnim snagama civilne zaštite u otklanjanju posledica snežnog nevremena.

U Gorskom kotaru zbog snega ne radi desetak škola, a u nekim mestima su otvorena prihvatilišta za beskućnike.

Inače, tokom noći je napadalo novih dvadestak centimetara snega na severu zemlje, najviše na bednjanskom, ivanečkom i štrigovskom području.

Zimska služba je proglasila treći stepen pripravnosti što znači da pedesetak raonika na varaždinskom i tridesetak na međimurskom području čiste puteve.

HAK moli vozače kamiona s prikolicom i tegljača s poluprikolicom da ne kreću na put u smeru Rijeke i Dalmacije zbog zabrane saobraćaja kroz Gorski kotar i Liku.

Slična situacija je i na putevima u većem delu BiH, a u Osnovnoj školi "Branko Ćopić" u Krupi na Uni obustavljena je nastava zbog snega, dok su lokalni putevi očišćeni, ali nisu bezbedni za saobraćaj - rekao je načelnik ove opštine Mladen Kljajić, prenele su agencije.

- Juče je nastava bila obustavljena u područnim odeljenjima u Buševiću i Hašanima - naveo je Kljajić.

On je istakao da lokalne puteve čiste meštani traktorima, ali da je velike količine snega nemoguće potpuno ukloniti.

- Zbog ogromnih količina snega koji je ranije pao, ne može se dovoljno očistiti. Očišćeni delovi uski su za saobraćanje. Regionalni putni pravci su očišćeni - naglasio je Kljajić.

On kaže da će tražiti pomoć opštine Novi Grad i grada Prijedora, kao i od uprave Civilne zaštite RS.

Kljajić je dodao da na mernom mestu u Krupi na Uni visina snežnog pokrivača iznosi 64 centimetra, a u višim predelima iznad 80 centimetara.

- Snabdevanje meštana vodom i električnom energijom je redovno - rekao je Kljajić.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA