≫ 

Slavica danas ne slavi praznik, svaki dan joj je čemeran: Jede samo suvu hranu, i to kad ima. Nema prijatelja i greje se po tuđim hodnicima (FOTO) (VIDEO)

Jučerašnjem prazniku žena nije se radovala Slavica Veljanovska, kojoj su svi dani isti - tužni i čemerni

  • 4

Jučerašnjem prazniku žena nije se radovala Slavica Veljanovska ( 55 ) iz Prilepa, na jugu Makedonije. Njoj su svi dani isti – tužni i čemerni.

Živi u malenom i memljivom kućerku koji se raspada. U sobici nama struje, jer ne može da je plati. Jede samo onda kada joj neko nešto donese, a od pokućstva ima samo jedan stari rasklimani krevet. Celu zimu je provela u hladnoći, bez ogreva, a grejala se hodajući po hodnicima raznih ustanova.

>>>Kiro ne zna da li će dočekati jutro, i tako živi svakog dana: U kuću mu ulaze vukovi, lisice i zmije, a jedina odbrana mu je štap (VIDEO)

Foto: Youtube/Sitel tv

- Po ceo dan sam napolju. Prosim, od ljudi tražim da mi daju neki dinar za lekove i hranu. Jedem samo suvu hranu, a kuvano jelo godinama nisam probala. Ne sećam se kada sam poslednji put jela nešto lepo - skrušeno veli Slavica Veljanovska novinarima skopske televizije Sitel.

Po zidovima malene sobe u kojoj boravi, šire se vlaga, memla i buđ. U toaletu, ako se to uopšte tako može i nazvati, neprestano teče voda jer nema ko da joj popravi pokvarenu česmu.

Foto: Youtube/Sitel tv

Slavica preživljava sa 5.000 denara (90 evra). To joj nije dovoljno ni samo za lekove, a ostali deo skromne penzije odlazi na rate za kredit. Ne za nju i njene potrebe, već za ljude koji su je nagovorili da ga podigne i – prevarili je.

- Život mi je užasno težak. Usamljena sam. Nemam prijatelja, nigde nikoga nemam. Po ceo dan sam na ulici, moram da odem negde da se zagrejem. Kada sam ovde, sama u sobičku, tresem se od hladnoće, sedim i po ceo dan plačem - jada se Slavica.

Foto: Youtube/Sitel tv

Iz Centra za socijalni rad u Prilepu novinarima TV Sitel su rekli da će preduzeti sve što je u njihovoj moći da pomognu ovoj mučenoj ženi.

- Uradićemo sve što je u okviru naših mogućnosti da ovu osobu, koja, realno nije uspela da se prilagodi promenama u društvu, institucionalno zbrinemo, ukoliko za to postoje određene mogućnosti - obećao je Živko Siljanovski, direktor Centra za socijalni rad u Prilepu.

Foto: Youtube/Sitel tv

I dok mučena Slavica čeka bilo kakvu pomoć od države, fudbaleri Pobede i navijačka grupa Majmuni iz Prilepa organizovali su humanitarnu akciju sakupljanja pomoći za ovu bolesnu i namučenu ženu.

Pogledajte video:

(D.J.)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    8. mart 2018 | 16:50

    Zalosno

  • vesna

    8. mart 2018 | 20:55

    Brate mili jeste tuzno.al’mi imamo dovoljno svog jada i cemera,nek makedonci pomognu svojoj sugradjanki nemoj samo da vode abrove i da cicijase!

  • ??? Znate me

    9. mart 2018 | 01:28

    Ni ja nemam ni jednog prijatelja... Ali imam sve ostalo. Navikne se covek - NA SVE!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA