≫ 

Sara (13) je paralizovana i sem roditelja, nema nijednog prijatelja: Prikovana je za krevet u trošnoj kućici, a stomak joj je često prazan (FOTO) (VIDEO)

- Spavali smo i gladni i bosi. Češće smo bez jela, nego sa jelom, a i hladno je bez drva, pa sam morao da palim samo plastiku da bi nekako ugrejao bolesno dete -  kaže Agim

  • 3

Sara Saitov iz skopskog naselja Madžari ima 13 godina. Rođena je sa cerebralnom paralizom. Osim brižnih roditelja, nema ni drugarica, ni prijatelja. Prikovana je za krevet u trošnoj sobici bez struje, ali punoj vlage jer im krov prokišnjava.

Lidiju su lekari ubeđivali da ostavi svog bolesnog sina, a on danas radi i vozi svoj "kruzer". Ništa ga ne može zaustaviti (FOTO)

Njima je ulica kuća: Ovako žive američki beskućnici

Printskrin: TV Sitel

U takvim, neljudskim uslovima, sa teško bolesnim detetom živi porodica Saitov. Jedini redovni prihod, 4.300 denara (oko 70 evra), koliko od države dobijaju za bolesnu Sara, moraju da daju za kiriju, jer ovaj skromni dom nije njihov. Zato su često gladni. Nemaju dovoljo para ni za hranu, niti za lekove, ni za pelene bolesne devojčice.

Printskrin: TV Sitel

- Ni psi ne žive ovako kako mi živimo. U 21. veku ovo nije život. Ovo je mučenje - požalio se otac devojčice, Agim Saitov novinarima skopske televizije Sitel.

Njegova siromašna porodice jede samo ako Agim uspe da proda plastične flaše koje zajedno sa svojim sinom sakupljaju po kontejnerima. Kaže, često se dešava da danima ništa ne zarade, a bez novca i stomaci su im prazni.

Printskrin: TV Sitel

- Spavali smo i gladni i bosi. Češće smo bez jela, nego sa jelom, a i hladno je bez drva, pa sam morao da palim samo plastiku da bi nekako ugrejao bolesno dete -  kaže Agim.

Njegova supruga ne može ništa da radi, niti da im pomaže u sakupljanju plastike jer stalno mora da bude pored paralizovane ćerke.

Printskrin: TV Sitel

- Ja ne radim, a i kada bi našla neki posao ne bi mogla da radim jer imam dete sa invaliditetom, a nema ko drugi da se brine o njoj. Ja sam svo vreme pored nje, brinem se da ne padne, oblačim je i svlačim, menjam pelene - kaže Sarina mama, Sajma Saitova.

Printskrin: TV Sitel

San i nada ove siromašne porodice, koja traži pomoć od države i humanih ljudi, je da dočekaju dan kada će njihova bolesna ćerkica rasti bar u malo boljim uslovima, a na počinak odlaziti sa punim stomačićem.

Printskrin: TV Sitel

Pogledajte video:

Daljinac

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SERGIJE

    12. mart 2018 | 08:42

    Eh da je tu sad bivša Juga to nikaki ne ni moglo ovako bilo ni za ljudski tretman Ovako u ovoj dobroti sa zapada ima samo za tajkune starletine i starletane ostala sirotinja raja mize da crkne

  • Gaga

    12. mart 2018 | 06:31

    I have zdvojiti procenat od rijalitija za bolesnu decu.

  • DK

    12. mart 2018 | 14:33

    Ima i u Srbiji ovakvih slučaja Makedonija druga država.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA