Podivljalo Ohridsko jezero guta sve pred sobom: Kafići su pod vodom, potopljen je i most, a meštani tek strahuju od najgoreg (VIDEO)

Građani na socijalnim mrežama javljaju da je jak vetar na nekim mestima obarao drveće koje je palo na automobile. U ulici Nikola Karev je pao limeni krov sa jednog poslovnog objekta, ali srećom niko nije stradao

  • 4

Jak vetar, koji je na momente duvao i preko 100 kilometara na sat, podigao je velike talase u Ohridskom jezeru koji su u priobalju gutali sve pred sobom nanoseći veliku materijalnu štetu. Poplavljene su plaže, šetališta i ugostiteljski objekti pored obale, a vetar je oduvao i poznati "most želja" koji povezuje centar Ohrida sa naseljem Kaneo.

Na dnu Ohridskog jezera nalazi se 7 potopljenih brodova, sad hoće da u vodi "sahrane" avion JNA - sve zbog jednog cilja (FOTO)

- Na plaži je užas. Sve što je pored obale sada je pod vodom. Vetar je napravio pravi haos, a voda gutala sve pred sobom. Kafići Akvarius, Kadmo i mnogi drugi u starom delu grada su pod vodom. U opasnosti su i ukotvljeni brodovi - posvedočio je Vane Petkovski iz Ohrida za skopski Fokus.

Foto: Facebook/Koco Kanevce

Građani na socijalnim mrežama javljaju da je jak vetar na nekim mestima obarao drveće koje je palo na automobile. U ulici Nikola Karev je pao limeni krov sa jednog poslovnog objekta, ali srećom niko nije stradao. Nevreme je pričinilo veliku štetu, u delovima grada je nestala struja, a saobraćaj između Ohrida i Svetog Nauma je u prekidu.

Foto: Facebook/Koco Kanevce

Ohriđani strahuju da naredni dan može biti još gori, a to baziraju na prognozi iz Uprave za hidrometeorološke poslove, odakle su saopštili da će pod uticajem ciklona Hektor i sutra duvati snažan vetar uz jake pljuskove.

Foto: Facebook/Koco Kanevce
Foto: Facebook/Koco Kanevce
Foto: Facebook/Koco Kanevce

Pogledajte kako je sve izgledalo:

Daljinac

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kata

    17. mart 2018 | 19:15

    Molite se svetom Naumu ohridskom cudotvorcu da vas spase

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA