≫ 

Putinovi Noćni vukovi sleteli su u Beograd i - nestali: Otkrivamo njihovu misterioznu misiju, evo cele planirane rute (MAPA)

Motociklistička misija trebalo bi da traje do 28. marta, a izazvala je oprečne reakcije u regiji, pre svega zbog vođe ove bajkerske grupe Aleksandra Zaldostanova

  • 33

Noćni vukovi sleteli su tokom jučerašnjeg dana (u ponedeljak, 19. marta) na beogradski aerodrom Nikola Tesla. Odatle su se odmah zaputili ka Novom Sadu, i nisu se zadržavali u srpskoj prestonici. Telegraf je došao u posed njihove planirane balkanske rute, koja izaziva veliku pažnju medija budući da im je zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu.

EKSKLUZIVNO: Telegraf u "jazbini" Noćnih vukova, najmoćnijih motociklista na svetu! (FOTO) (VIDEO)

- Motociklistička misija "Ruski Balkan" neće biti obustavljena iako su bosanskohercegovačke vlasti zabranile ulaz vođi "Noćnih vukova" Aleksandru Zaldostanovu, zvanom "Hirurg", i šefu ogranka u Srbiji Saši Saviću, proglašavajući ih osobama opasnim po sigurnost Bosne i Hercegovine - tvrde organizatori ove misije.

Foto: Promo

Kako prenosi Politika, iz Moskve su u ponedeljak u Beograd doputovala dvojica pripadnika "Noćnih vukova", u pratnji sveštenika Ruske pravoslavne crkve, a očekuje se dolazak brojnih članova ove bajkerske grupe iz Poljske, Slovačke, Češke, Bugarske i Makedonije.

Ko su bajkeri koji stoje iza Putina? "Noćni vukovi" danas stižu u Beograd (VIDEO)

Motociklistička misija trebala bi da traje do 28. marta, a izazvala je oprečne reakcije u regiji, pre svega zbog vođe ove bajkerske grupe Aleksandra Zaldostanova.

FAKTOR DESTABILIZACIJE U BIH I REGIJI

- On važi za dobrog prijatelja ruskog predsednika Vladimira Putina, a vlasti u Sarajevu i ambasada SAD-a u Bosni i Hercegovini proglasile su "faktorom destabilizacije u Bosni i Hercegovini i regiji" - prenosi Tanjug.

Foto: Profimedia/Sputnik

Direktor Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine Slobodan Ujić potvrdio je prošle sedmice da je dvojici članova ruske bajkerske grupe zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu.

Šef ekspoziture "Noćnih vukova" u Srbinji Saša Savić izjavio je da neće pokušavati ući u bh. entitet Republika Srpska, ali da će ostali članovi bajkerske grupe učestvovati na motociklističkoj turneji.

On je najavio da će tužiti vlasti u Sarajevu i ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića, jer ne želi da neko kalja njegov ugled i ugrožava sigurnost njegove porodice.

- Tražiću i odgovor zašto sam opasan za nacionalnu bezbednost Bosne i Hercegovine. Branim svoj ugled, ugled "Noćnih vukova" i "Hirurga" - rekao je Savić.

Profimedia

Prošle godine je Vlada Gruzije zabranila ulazak ruskoj motociklističkoj grupi koja je usko povezana s predsednikom Putinom.

Vođa "Noćnih vukova" nalazi se pod sankcijama zapadnih zemalja zbog učestvovanja te organizacije u ratu u Ukrajini.

GARDIJAN: MOTORISTIČKA BANDA

Povodom najave dolaska ove grupe u Bosnu i Hercegovinu, Ambasada SAD-a u Bosni i Hercegovini je saopštila da takve posete negativno utiču na stabilnost, da nisu korisne i da ih ne treba podržavati.

Foto: AP/Tanjug

Britanski Gardijan nedavno je objavio tekst u kome je "Noćne vukove" opisao kao "najozloglašeniju moskovsku motorističku bandu".

List je naveo da se klub može pohvaliti hiljadama članova širom istočne Evrope, kao i da ima bliske odnose s ruskim predsednikom, zbog čega ih zovu i "Putinovi anđeli".

VIDEO: Ko su "Noćni vukovi" i zašto od njih strahuje Evropa?

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrpskiBek

    20. mart 2018 | 13:30

    Dobro došli braćo. .!!! Sigurnu vožnju vam želim kroz bratsku Srbiju i Republiku Srpsku!!!!!

  • Srba

    20. mart 2018 | 12:01

    Dosta vise sa propagandom. Braco nasa ceka vas Republika Srpska

  • Тодорић

    20. mart 2018 | 13:22

    Европа се плаши и издувних гасова Руса.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA