Aleksandra je napustila Beograd i sada živi na selu: Naučila je da radi sve seoske poslove, a sa suprugom je spojila ljubav prema guslama (FOTO) (VIDEO)

Ona nakon samo nekoliko meseci života na selu već muze krave i radi sve seoske poslove, ali će mu, kako su se mladenci dogovorili, izroditi i brojno potomstvo, koje će oživeti ovo selo i seosku školu

  • 3

Mladi trebinjski epski pesnik Predrag Janičić jedini je momak u selu Podvori koji je, otkako postoji ovo selo 17 kilometara udaljeno od Trebinja, uspeo da sa beogradskog asfalta dovede nevestu Aleksandru Nikolić, kojoj je tek 20 godina.

Čudo u Trebinju: Mala Mia (4) progovorila na perfektnom engleskom, govori ga jednako kao srpski (VIDEO)

Ona nakon samo nekoliko meseci života na selu već muze krave i radi sve seoske poslove, ali će mu, kako su se mladenci dogovorili, izroditi i brojno potomstvo, koje će oživeti ovo selo i seosku školu.

Predraga i Aleksandru spojila je ljubav prema guslama, epskoj poeziji i "Gorskom vijencu", kojeg ova mlada devojka zna napamet, pa je nju fasciniralo što je on jedan od retkih epskih pesnika u celom regionu, a njega što voli i peva uz gusle, a Njegošev svaki stih govori kao da je i sama iz tog vremena.

Ovaj mladi par ne voli noćne provode po gradu, već upravo guslarske večeri, pa su se na jednoj takvoj manifestaciji u Beogradu i upoznali.

- Ja sam rođena u Gruži, ali sam od desete godine živela u Beogradu, gde sam završila školu i bila pripadnik Vojske Srbije, a kada je trebalo da potpišem ugovor za zaposlenje u Gardi, znala sam da ako to uradim - osta Hercegovina na drugoj strani, pa sam prihvatila Peđinu ponudu da pođem sa njim u sada već naše selo, o kome mi je sve ispričao i ništa mi nije krio - kaže Aleksandra.

Foto: rejting.info/trebinjelive.info

Kada su se nakon sedam meseci duge veze, u kojoj su se videli samo tri puta, odlučili na ovaj korak, srećni su bili i njegovi ukućani, otac, majka, baba i brat, ali i njeni, majka, otac, dva brata i sestra, jer je svima isti cilj - zajednička sreća dvoje mladenaca.

Nastaviće Janičići život na selu, gde imaju sedam muznih krava i samo su prošle godine prodali nekoliko tona krompira i nekoliko tona kupusa, a planiraju i brojno potomstvo, samo se još nisu dogovorili hoće li to biti fudbalski ili barem rukometni tim.

- Ja sam u šali supruzi rekao da ispod osmoro dece ne idem, jer je moja majka bila osmo dete kod oca i majke, a Aleksandra mi je odgovorila da je kod njene majke bilo njih jedanaestoro, pa nam ostaje samo da se dogovorimo da li će broj biti baš dvocifren - našalio se Peđa na kraju.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: rejting.info)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA