≫ 

Preokret u slučaju Tompson: Pravobraniteljka misli da MUP treba da se žali na oslobađajuću presudu pevaču

Prema nezvaničnim informacijama, prvi stav MUP-a je bio da se ne bi trebalo žaliti na prvostepenu odluku sudije, jer je sudska praksa neujednačena

  • 8

Hrvatska javna pravobraniteljka Lora Vidović izjavila je danas da bi policija trebalo da se žali na oslobađajuću presudu prevaču Marku Perkoviću Tompsonu, koju je doneo sudija prekršajnog suda u Slunju.

Prekršajni sud u Slunju oslobodio je odgovornosti Tompsona za uzvikivanje ustaškog pozdrava "Za dom spremni" na koncertu u Slunju 5. avgusta prošle godine.

Tompson nije kriv za poklič "za dom spremni", zbog kojeg je i završio na sudu

- Nadam se da će ovlašteni žalitelj postupiti u zakonskim okvirima i na temelju prakse Visokog prekršajnog suda i Ustavnog suda - rekla je Vidović, prenosi Jutarnji.hr.

Sudija Prekršajnog suda u Slunju je prihvatila da je ustaški poklič sastavni deo Tompsonove pesme "Čavoglave" i u njenom izvođenju nije našla elemente prekršaja protiv javnog reda i mira.

Prema nezvaničnim informacijama, prvi stav MUP-a je bio da se ne bi trebalo žaliti na prvostepenu odluku sudije, jer je sudska praksa neujednačena.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar ns

    6. maj 2018 | 12:50

    Neka ode u Nemačku i kaže zieg hajl! Istog momenta zatvor, Hrvatska je i dalje fašistička jadna zemlja.

  • Robi

    6. maj 2018 | 11:14

    Previse je naroda palo i omladine pod fasistickim povicima da bi se ovom bogatasu dozvolili da radi sta hoce. Ko je on ustvari? meni da plati ja ga nebi slusao, ovakvi nacionalisti su isti kao hitler, duce i njihove ubice. Htjeli su zavladat cijelim svijetom, pljackali sve drzave koje su pirusili i pobili neduzan narod, preko 60 miliona, i jos bit na njihovoj strani. To samo lude mogu.

  • Razu

    6. maj 2018 | 11:07

    Čemu toliko frka okoTupsona.Samo mu dižemo rep.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA