HRT opet u centru skandala: Voditeljka buduću princezu nazvala pogrdnim imenom

Polemika se povela oko zanimljivog odabra reči kojim je opisana buduća britanska princeza Megan Markl

  • 5

Hrvatska televizija u četvrtak se našla u središtu skandala na Tviteru. Polemika se povela oko zanimljivog odabra reči kojim je novinarka HRT-a Vlatka Kalinić opisala buduću britansku princezu Megan Markl.

- U Londonu se okuplja sve više fanova koji žele da prate subotnji spektakl kraljevskog venčanja buntovnog britanskog princa Harija i razvedene američke mulatkinje Megan - rekla je u nekom momentu Kalinić.

>>> Burna prošlost princa Harija i Megan Markl: Kako su se plejboj i glumica sa problematičnom porodicom zaljubili (FOTO)

Njena izjava da je Megan "razvedena američka mulatkinja" poprilično je iznenadila novinarku TV N1 Natašu Božić Šarić, koja je zbog toga povela diskusiju na Tviteru.

Božić Šarić se u postu zapitala da li bi tako rekla i da je reč o razvedenoj belkinji, prenosi Slobodna Dalmacija.

Nije potrajalo mnogo i u diskusiju se uključila i sama Vlatka Kalinić, koja je navela da bi to definitivno izjavila da je u pitanju afrički princ koji se ženi razvedenom belkinjom što je presedan u kraljevskoj porodici. Kako je objasnila Kalinić, ta sintagma se često koristila u stranim i domaćim medijima u proteklih godinu dana i da za nju ni "razvedena", a ni "mulatkinja" ne predstavljaju pogrdne reči.

U diskusiju su se uključili i brojni korisnici ove društvene mreže koji su izrazili različite stavove o spornim terminima i kontekstu.

VIDEO: Venčanje se približava, a Megan Markl će MORATI da poštuje ova pravila 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • yes how no

    18. maj 2018 | 13:02

    Ma dajte molim vas i sa tom kraljevskom porodicom ceo svet ih gleda kao neke bogove a to su obicni hostapleri.

  • Тодорић

    18. maj 2018 | 12:39

    Највише се радује Елизабета!

  • ljubica

    18. maj 2018 | 19:32

    svi zive na teret velike britanije od apanaze.oni ne rade.isto je i sa nasim princom u beogradu usetao i kada hoce da se proseta dobrovoljni bal i gzet set nase pozdravlhaju se sa ispisanim cekom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA