≫ 

Erdogan stigao u Sarajevo, sreo se sa Izetbegovićem i polozio cveće na Alijin grob: Grad pod policijskom opsadom (FOTO) (VIDEO)

Organizatori javnog skupa u Zetri preduzimaju sve mere kako bi događaj prošao u najboljem redu

  • 9

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović primio je turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, koji boravi u jednodnevnoj radnoj poseti našoj zemlji. Prvi autobusi sa osobama turskog porekla koji će dan provesti na dugo najavljivanom događaju u Zetri počeli su da pristižu još od ranog jutra.

Izetbegović i Erdogan sastali su se zgradi Predsedništva, gde će, kako je planirano, razgovarati o trenutnoj društvenoj i političkoj situaciji u dve zemlje, ali i o budućnosti, odnosno unapređenju saradnje BiH i Turske u raznim oblastima.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Dinastija Izetbegović vlada BiH 28 godina: Bakirova žena želi fotelju svog muža, prate je skandali, a porede je sa Hilari Klinton (FOTO) (VIDEO)

Kao dokaz rada na razvoju infrastrukturnih projekata delegacije BiH i Turske će potpisati Pismo namere za gradnju autoputa Sarajevo - Beograd za čije je finansiranje interes pokazala Republika Turska.

Foto: Tanjug/FENA/Almir Razic

Oni će danas imati još nekoliko zajedničkih aktivnosti, poput polaganja cveća na Šehidskom mezarju Kovači, šetnju Baščaršijom, klanjanje akšam namaza te iftar.

Njihov dolazak osiguravaju jake policijske snage Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, uključujući i specijalne jedinice.

Centralni događaj Erdoganove posete planiran je u Zetri, gde će turski predsednik prisustvovati Generalnoj skupštini Unije turskih evropskih demokrata. Na sarajevskim ulicama od jutarnjih sati prisutan je pojačan broj policijskih službenika koji su raspoređeni širom grada.

VIDEO: Erdogana u Zetri čekalo 20.000 ljudi

Policajci se nalaze na raskrsnicama, duž glavnih gradskih saobraćajnica i autobuskim i tramvajskim stajalištima, te oko državnih institucija.

Foto: Tanjug/AP

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo rečeno je da će na terenu biti angažovan dovoljan broj policajaca, a da organizatori javnog skupa u Zetri preduzimaju sve naložene mere od strane MUP-a KS kako bi događaj prošao u najboljem redu.

Foto: Tanjug/AP

Erdogan položio cveće na grob Alije Izetbegovića

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan položio je cveće na grob prvog predsednika BiH Alije Izetbegovića, oca aktuelnog predsedavajućeg Predsedništva BiH, Bakira Izetbegovića.

U pratnji Erdogan bila je njegova supruga Emine Erdogan, predstavnici delegacije Turske, predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović i njegova supruga Sebija Izetbegović te predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić.

Erdogan je ranije u nekoliko navrata isticao da je Alija Izetbegović bio veliki državnik i jedan od najvažnijih mislilaca našeg veka, podseća portal Klix.

(Telegraf.rs/klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kunta Kinte

    20. maj 2018 | 13:31

    Turke postujem ali zato poturice grrrr

  • saša

    20. maj 2018 | 15:33

    Rvati dočekuju Njemce, Srbi Ruse, oni dočekuju svog babu i šta je tu čudno??? Svako voli svoje rođake. Lep provod uz bakljave, tuljumbe, boze, kahve, bureke...

  • Priboj

    20. maj 2018 | 14:15

    Novi Pazar odputovao za Sarajevo ! Organizovano.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA