≫ 

Nema seksa jer se voda mnogo troši: U zatvoru postoji apartman za ljubavne sastanke, ali u njega niko nije kročio (FOTO)

Kazneno-popravna ustanova Kumanovo, zatvor Kšanje je poluotvorenog tipa, sa kapacitetom od 250 zatvorenika. Počeo je da se gradi u julu 2007. godine, a pušten je u upotrebu tek šest godina kasnije, početkom oktobra 2013. godine

  • 1

U zatvoru Kšanje kod Kumanova, na severistoku Makedonije godinama postoji lepo uređena soba za ljubavne sastanke, ali u nju do sada još niko nije kročio.

Uprava ove Kazneno - popravne ustanove zatvorenicima koji su pod posebnim tretmanom i koji ne koriste slobodne dane ili vikende ne dozvoljava intimne susrete sa svojim bračnim partnerima zbog jednog neverovatnog razloga – vode.

>>> Dilovao drogu iz zatvora: Policajac napao svoje kolege dok su mu pretresali kuću (FOTO)

U zatvoru Kšanje postoji lepo uređena soba za ljubavne sastanke, ali u nju do sada još niko nije kročio - Foto: sdk.mk

- Ta prostorija je uređena kao hotelska soba. U njoj je sve novo, ima bračni krevet, frižider, kupatilo sa tuš kabinom... Pravi apartman, ali nam ne daju da ga koristimo. Pre i posle seksa treba da se istuširamo, ali ne možemo jer nema vode - požalio se jedan od zatvorenika skopskom portalu Sakamdakažam.mk.

Direktor zatvora Kšanje, Marjan Spasovski priznaje da se soba za intimne susrete od izgradnje zatvora do danas uopšte ne koristi zato što nema uslova. On kaže da razume potrebe osuđenika, ali ozbiljni probelmi sa vodosnabdevanjem zatvora ne dozvoljavaju da se koristi seks-soba.

Zatvor Kšanje pušten je u upotrebu oktobra 2013. godine - Foto: kumanovonews.mk

- U našoj Kazneno - popravnoj ustanovi svaka kap vode se štedi. Samo sa jednim tuširanjem bi se potrošilo vode koliko za pranje sudova posle jednog obroka. Moramo da budemo racionalni sa potrošnjom vode kako ne bi bilo problema sa svakodnevnim funkcionisanjem. Ulažemo maksimalne napore da trajno rešimo problem sa snabdevanjem vode u zatvoru, a kada to postignemo i soba za viđenje će biti puštena u upotrebu - izjavio je Spasovski.

Kazneno-popravna ustanova Kumanovo, zatvor Kšanje je poluotvorenog tipa, sa kapacitetom od 250 zatvorenika. Počeo je da se gradi u julu 2007. godine, a pušten je u upotrebu tek šest godina kasnije, početkom oktobra 2013. godine.

Problem sa snebdevanjem vode postoji još od njegovog puštanja u upotrebu - Foto: kumanovonews.mk

Za izgradnju i opremanje zatvora potrošeno je oko šest miliona evra, ali problem sa snebdevanjem vode postoji još od njegovog puštanja u upotrebu.

Ova Kazneno-popravna ustanova sa vodom se snabdeva iz izvora i bušotina u blizini zatvora, ali one nemaju kapacitet da zadovolje ni dnevne potrebe zatvorenika. Probleme sa vodom imaju tokom cele godine, a posebno kritično je leti, kada postoji opasnost od pojave zaraznih bolesti.

- Zatvor je izgrađen u sušnom kraju gde nema dovoljno izvora vode, a postojeća bušotina nije bila izvedena na potrebnoj dubini. Šteta je da jedan ovakav kapitalan objekat nema elementarne uslove za rad, a bez dovoljnih količina vode podjednako pate i zaposleni i zatvorenici, kažu izvori portala sdk.mk.

VIDEO: Povećavaju se kapaciteti zatvora u Srbiji

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA