Ko je Miodrag Kruščić, ubijeni vlasnik diskoteke u Podgorici? Strahovao je za svoju bezbednost, družio se sa škaljarcima (FOTO)

Službenici Uprave policije napravili su procenu bezbednosti Kruščića i utvrdili da rizik po njegovu sigurnost nosi isključivo druženje sa pripadnicima iz kriminalnog miljea, odnosno iz takozvanog škaljarskog klana

  • 7

Vlasnik podgoričke diskoteke Bigl, Miodrag Migi Kruščić, koji je ubijen u ponedeljak u Podgorici, nije se osećao sigurnim. Zbog toga je početkom prošle godine od policije tražio da se izjasni da li mu je ugrožena bezbednost zbog pisanja medija i njegovog povezivanja sa bezbednosno interesantnim licima Stevanom Stamatovićem, Milićem-Minjom Šakovićem i Jovicom Vukotićem.

Naime, Kruščić se u središtu medijske pažnje našao 8. januara prošle godine, kada je policija izvršila ciljanu raciju u "Urban bistrou 21", gde su službenici u uniformi i civilu priveli bezbednosno interesantne osobe – Podgoričane Stevana Stamatovića, Milića Šakovića, Bobana Vuksanovića, Miodraga i Aleksandra Jokića iz Kotora, kao i Kruščića.

Ubijen vlasnik diskoteke u Podgorici: Pogođen u vilicu, lekari se bezuspešno borili za njegov život (FOTO)

Prilikom kriminalističke obrade, on je u policiji, a kasnije u Tužilaštvu, dao izjavu da je vlasnik torbice, zaplenjene sa stola za kojim je sedeo, a u kojoj je pronađen repetirani pištolj i lična dokumenta Stevana Stamatovića.

Kruščić je tražio bezbednosnu procenu Foto: Facebook/Migi Kruščić

Ubrzo nakon toga Krušić, kako su tada pisale Dnevne novine, traži od policije da utvrdi da li je siguran. On se nije osećao bezbednim zbog toga što su mu mediji crtali metu povezujući ga sa pripadnicima takozvanog škaljarskog kriminalnog klana.

Zato je od Uprave policije i Tužilaštva tražio da prvo utvrde da li je pripadnik kriminalnog miljea sa kojim se dovodi u vezu, i da ukoliko jeste, snosi odgovornost. Navodno, kako je naveo, ukoliko nije, izrazio je očekivanje da su mu bezbednosna procena i pojačana policijska pažnja neophodne.

Ubrzo nakon toga službenici Uprave policije napravili su procenu bezbednosti Kruščića i utvrdili da rizik po njegovu sigurnost nosi isključivo druženje sa pripadnicima iz kriminalnog miljea, odnosno iz takozvanog škaljarskog klana.

Družio se sa pripadnicima kriminalnog škaljarskog klana Foto: Facebook/Migi Kruščić

Prema nezvaničnim informacijama Dnevnih novina, ova procena Kruščiću je usmeno saopštena i skrenuta mu je pažnja da povede računa o svom kretanju, druženju i poslovima sa pripadnicima ove kriminalne grupacije, koji važe za neformalne suvlasnike popularne diskoteke.

O datom mišljenju, policija je zvanično konsultovala i Agenciju za nacionalnu bezbednost.

Kruščić je pre nekoliko meseci otvorio diskoteku "Beagle" u koju je uloženo nekoliko stotina hiljada evra, tvrdeći da uložena sredstva potiču od kreditnih zaduženja.

Ranije je bio vlasnik podgoričkih klubova Puba 111, "City Halla", "City Becksa", Marketa i Dr Brajera.

VIDEO Devojka ubijenog Luke Radulovića oprostila se od njega:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bu2

    22. maj 2018 | 12:25

    Migi je bio ugostitelj a ne kriminalac.Neka mu je laka zemlja

  • Aco

    22. maj 2018 | 11:30

    Nema kraja dok se svi ne istrijebe

  • Nn

    22. maj 2018 | 12:02

    Ovo nema ni u najludjim filmovima Živka Nikolića , Crna Gora novi Monaco prije će nova sicilija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA