≫ 

Još jedno ubistvo usred bela dana u Podgorici: Brutalni okršaji kriminalnih klanova imaju isti scenario, pala peta žrtva od početka godine (FOTO)

Ubijeni vlasnik diskoteke "Beagl" je peta žrtva od početka godine, koja se dovodi u vezu sa obračunom crnogorskih klanova

  • 3

Još jedno ubistvo usred bela dana pred velikim brojem očevidaca uznemirilo je građane Podgorice. U ponedeljak u 18.45 časova, u bašti lokala Palata, na Starom aerodromu, za sada nepoznati napadač, sa više hitaca iz vatrenog oružja, ubio je vlasnika diskoteke "Bigl", Miodraga Mikija Kruščića (49). Policija sumnja da je, navodno, reč o obračunu kriminalnih klanova.

- Crnogorska policija proverava sve bezbednosno interesantne osobe i članovi organizovanih kriminalnih grupa i na primorju i na severu države koji bi na bilo koji način mogli biti povezani sa ubistvom vlasnika diskoteke "Bigl" Miodraga Migija Kruščića - saopšteno je portalu iz Uprave policije.

Ko je Miodrag Kruščić, ubijeni vlasnik diskoteke u Podgorici? Strahovao je za svoju bezbednost, družio se sa škaljarcima (FOTO)

Vlasnik diskoteke je peta žrtva od početka godine Foto: Facebook/Migi Kruščić

U policiji kažu da se proveravaju svi koji su imali bilo kakav kontakt sa Kruščićem, privode se na saslušanja i pretresaju objekti koje koriste.

Kruščić je peta žrtva od početka godine, koja se dovodi u vezu sa obračunom crnogorskih klanova. Svih pet ubistava odigralo se po skoro istom scenariju: vreme ubistva-dan, mesto ubistva-prometno, u trenutku zločina u blizini su se nalazili građani, često i deca…

Dražen Čađenović poginuo je 29. marta, u garaži Timskog trga u Podgorici, u eksploziji automobila, u kome je, kako je utvrdila istraga, bio postavljen eksploziv, aktiviran daljinskim upravljačem. Počinioci i nalogodavci nisu otkriveni. Policija je tada saopštila da se sumnja da se radi o sukobu kriminalnih grupa-kavčana i škaljaraca, kao i da intenzivno radi na rasvetljavanju ubistva.

Ubice Dražena Čađenovića još nisu otkrivene Foto: Facebook/Podrska Za Novljane Roganovic Vladimira,Duleta i Cadja,Uz Vas Smo!

Samo dva dana kasnije, 31. marta, oko 12 sati, na očigled velikog broja prolaznika, u samom centru Podgorice, na Trgu nezavisnosti, hicima iz pištolja ubijeni su Miloš Šaković i Radivoje Jovanović, koji se slučajno zatekao na mestu pucnjave. Policija sumnja da je i u ovom slučaju reč o obračunu suprotstavljenih klanova. Sumnja se da je Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića ubio Marko Jovanović, ali je on u bekstvu i za njim je raspisana poternica.

U Kliničkom centru je, 5. maja, od posledica povreda zadobijenih u eksploziji automobila u pokretu preminuo Predrag Pedo Pejović. Pejović je teško povređen 2. maja, kada je, u Nikšiću, u pokretu eksplodirao automobil u kojem su se nalazali on i Dragan Damjanović (44). I ovaj kriminalni čin se dovodi u vezu sa kriminalnim grupama. Policija ovaj slučaj još uvek nije rasvetlila-nepoznat i počinilac i nalogodavac.

U međuvremenu bilo je više podmetanja eksplozija, pucnjava, ranjavanja novinara, ali na sreću bez tragičnih posledica.

Miloš Šaković je ubijen usred bela dana u kafiću, sa njim stradala i slučajna žrtva Foto: Privatna arhiva

Nakon svih ovih dešavanja policija saopštava šture i tipske informacije da intenzivno rade na rasvetljavanju krivičnih dela, piše portal Cdm. Razumeju građani Crne Gore da nije svaka informacija u istrazi za plasiranje u javnosti, ali s pravom traže odlučnije akcije nadležnih kako bi se osećali bezbedno u svojoj državi.

Svakako, i laiku je jasno da su ova ubistva organizovali i realizovali profesionalci. I čini se da je opravdana, do sad ko zna koliko puta izrečena, tvrdnja da su kriminalci organizovaniji od države.

Bivši direktor Uprave policije Slavko Stojanović i načelnik podgoričkog Centra bezbednosti Jovica Rečević su nakon ubistava koji su se dogodili u martu podneli ostavke. Na mesto Stojanovića postavljen za vršioca dužnosti direktora policije imenovan je Vesko Damjanović. Ipak, ostavke i imenovanja čelnika policije nisu pokolebale kriminalne grupe. Nastavljaju svoje krvave obračune na ulicama crnogorskih gradova.

Ubistva se dešavaju po sličnom scenariju Foto-ilustracija: E-Stock.us/Petar Jovanović

Crnogorski predsednik i premijer Milo Đukanović i Duško Marković najavili su odlučnu borbu protiv kriminala. Marković je nedavno poručio da će u bezbednosnim službama smenjivati sve čelnike dok se ne nađu oni koji su sposobni da stanu na put kriminalnim obračunima.

Pitanja su kad će se i da li će se to dogoditi. Postavlja se i pitanje ko će i kada preuzeti odgovornost i priznati da nije dorastao funkciji na kojoj se nalazi. Da li će neko u bezbjednosnom sistemu države snositi posljedice za trenutnu bezbjednosnu situaciju? Posmatrajući sa strane može se steći utisak da Crna Gora trenutno nema kadra, znanja,  ni sposobnosti da stane na put kriminalim obračunima.

VIDEO: Upucan muškarac ispred zgrade suda

(Telegraf.rs/ Izvor: cdm.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • neki

    22. maj 2018 | 18:26

    A Djukanovic trtlja danima kako je on sredio sve u drzavi i da prednjaci u svemu u odnosu na Srbiju, a nemoze da obuzda dva klana od po petoro ljudi.

  • Ja

    22. maj 2018 | 18:58

    Mafija jaca od Mila

  • janko

    25. maj 2018 | 09:44

    Ma zauzeo tezku na zelenoj pijaci ili poskupeo praziluk...Samo napred,do istrebljenja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA