Besplatan taksi za pijane vozače: Makedonija uvodi zanimljiv način bezbednosti saobraćaja (VIDEO)

Besplatan taksi prevoz pripiti ili pijani vozači predhodno će morati da naprave onlajn rezervaciju preko veb stranice

  • 2

Žitelji Skoplja koji preteraju sa pićem u kafanama dobiće vaučer za taksi da bi se mogli vratiti kući. Cilj ove akcije bezbednosti u saobraćaju je da se sa ulica uklone pijani vozači, a time smanji broj žrtava u saobraćajnim nesrećama.

Uber i KarGo će ipak moći da rade u Srbiji, ali pod ovim uslovima

Nekoliko ćašica alkohola plus u skopskim kafanama, koje su dovoljne za duvanje i kaznu, zagrejanim žiteljima makedonske prestonice doneće subvenciju od 100 denara, ili nešto više od 1,5 evra za taksi prevoz do kuće.

A da bi dobili besplatan taksi prevoz do kuće, pripiti ili pijani vozači predhodno će morati da naprave onlajn rezervaciju preko veb stranice "restorani.mk" sa preko trideset restorana u glavnom gradu Makedonije.

Nekoliko ćašica alkohola plus u skopskim kafanama, koje su dovoljne za duvanje i kaznu, zagrejanim žiteljima makedonske prestonice doneće subvenciju od 100 denara, ili nešto više od 1,5 evra za taksi prevoz do kuće Printskin: TV kanal5

- Građani Skoplja moraju da zaborave na svoje automobile kada konzumiraju alkohol. Javni prevoz radi do kasno u noć, taksi prevoz je relativno jeftin, a sada nudimo i mogućnost besplatnog taksija. U ovakvim uslovima više ne može da ima nikakve tolerancije za vozače pod dejstvom alkohola - rekao je gradonačelnik Skoplja, Petre Šilegov na prezentaciji ovog zanimljivog projekta.

Građani Skoplja moraju da zaborave na svoje automobile kada konzumiraju alkohol Printskin: TV kanal5

Bezbednost učesnika u saobraćaju za njena nema cenu jer sve brinu brojke pijanih vozača u Skoplju.

- Nedavno je samo za vikend bilo uhvaćeno čak 500 vozača pod dejstvom alkohola. Sa ovim brojkama nije ni čudo što smo na dnu liste bezbednosti na ulicama u evropskim okvirima - rekao je Šilegov.

Pogledajte video:

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA