Glavni inspektor ne može da tvrdi da je David Dragičević bio u tuđoj kući: Otkrio je šta policija zna o napadačima

Na pitanje da li su identifikovana sva lica koja su te večeri presrela Davida Dragičevića, Kostrešević je naveo da većina jeste

  • 0
David Dragicevic Foto: Facebook/PRAVDA ZA DAVIDA/Davor Dragičević

Načelnik Uprave Kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Kostrešević odgovarao je na pitanja Anketnog odbora Narodne skupštine Republike Spske o slučaju Davida Dragičevića i tom prilikom rekao je da ne može da tvrdi da je David bio u kući porodice Rađen, ali i da policija nema podataka o tome gde je i ko Davidu naneo povrede.

Kostrešević je pred Odborom ispričao da je specijalna antiterioristička jedinica snimala korito Crkvene, kao i da je policija vršila identifikaciju lica sa snimka ispred kuće Rađenovih.

>>> Znam tačno kad je moj sin David ubijen i bačen u kanalizaciju. Pre toga je mučen 6 dana: Otac nesrećnog mladića izneo nove tvrdnje

David Dragičević nestao je 18. marta - Foto: Facebook/Radanovic Suzana Zoran

Na pitanje da li je David bio u kući, Kostrešević je odgovorio da tako nešro ne može da tvrdi.

- Ja ne mogu da tvrdim da je David bio u kući. Sa "da" ili "ne" ne mogu da odgovorim na to pitanje.

Kada je odgovarao na pitanja o povredama i samom mestu na kom su one nanete Davidu, Kostrešević je rekao da bi počinioci već bili uhapšeni da policija ima saznanja o tome ko je i gde nastradalom mladiću naneo povrede.

David je navodno snimljen kako izlazi iz kuće porodice Rađen - Foto: Facebook/Radanovic Suzana Zoran

Upitan zašto je u prepoznavanju lica angažovan strani stručnjak, Kostrešević je rekao da takav stručnjak ne postoji u RS.

Pred Odborom je rečeno da se kamera, koja je zabeležila poslednje Davidovo kretanje pre nego što je nestao, nalazi na objektu "Optika Rey"  u starom zanatskom centru.

Na pitanje da li su identifikovana sva lica koja su te večeri presrela Davida Dragičevića, Kostrešević je naveo da većina jeste.

Nadzorna kamera jednog lokala u TC zabeležila je Davidove poslednje trenutke života - Printskrin: YouTube/Slobodan Vaskovic

- U većini slučajeva jesmo. Lica koja se vide nesporno na kamerama jesu identifikovana, ali nisu identifikovana sva lica koja su ga presrela te noći. Do tužioca je da naloži veštačenje svih lica - istakao je Kostrešević.

Bilo je reči i o toksikološkom nalazu koji je uradio dr Željko Karan.

Predsednik Anketnog odbora Branislav Borenović zbog toga je upitao Kostreševića da li zna da Zavod za sudsku medicinu RS nema laboratoriju u kojoj se može utvrditi konzumiranje narkotika, a Kostrešević je na to odgovorio potvrdno.

Doktor Željko Karan izvršio je prvu obdukciju - Foto: Facebook/Radanovic Suzana Zoran/ReStart Srpska

Davidov nestanak prijavljen je 18. marta, a telo je pronađeno šest dana kasnije, 24. marta, na ušću Crkvene u Vrbas.

Kod njega su tada, prema navodima MUP RS, pronađeni predmeti koji su navodno nestali iz kuće porodice Rađen.

PROTESTI SE NAJAVLJUJU I U RIJECI

U nedelju, 27. maja, mirni protest za Davida, biće održan i u Rijeci.

Mirnim putem i peticijom Riječani na taj način žele da pošalju poruku podrške Banjalučanima, ali i svim ostalim građanima, koji traže istinu o smrti mladića koja je uzbunila celu BiH.

- Ovo se tiče svih nas, dođite i Vi na skup. Zajedno smo jači - poručuju organizatori riječkog skupa podrške koji će se održati u nedelju u 17 časova u Kružnoj ulici.

VIDEO: Ljube kip umesto sina: Predrag i Jelica četiri i po godine tragaju za ubicom svog jedinca Marka

(Telegraf.rs/ Izvor: buka.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA