Sveštenik pedofil sa Hvara pušten na slobodu: Optužen za zlostavljanje devojčice (15), vernici govorili da je iskren i dobronameran čovek

Određena mu je mera opreza, što znači da je obavezno da se javlja policiji, a uz to ne sme da ostvari nikakav kontakt s 15-godišnjakinjom

  • 3

Sveštenika (72) s ostrva Hvar kog je splitska policija u utorak privela zbog sumnje da je izvršio krivično delo bludne radnje i seksualne zloupotrebe deteta mlađeg od 15 godina, sudija istrage je u sredu uveče, uz meru opreza, pustio na slobodu.

Sveštenika iz Starog Grada na Hvaru policija je nakon završenog kriminalističkog ispitivanja popodne privela pritvorskom nadzorniku. Ispitao ga je sudija istrage, koji ga je, uprkos tome što je Opštinsko državno tužilaštvo, zbog opasnosti od uticaja na svedoke, tražilo istražni zatvor, pustio na slobodu.

Bludničili s dečacima, podvodili devojčice i plaćali prostitutke: 5 najvećih pedofilskih skandala u katoličkoj crkvi u Hrvatskoj (VIDEO)

Određena mu je mera opreza, što znači da je obavezno da se javlja policiji, a uz to ne sme da ostvari nikakav kontakt s 15-godišnjakinjom. Iz opštinskog tužilaštva Splita najavili su žalbu na takvu odluku.

Slučaj je prijavila majka devojčice Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Njega je policija uhapsila utorak, privela i ispitala i osumnjičila za dva krivična dela. U policiji zbog zaštite 15-godišnje devojčice nisu hteli da izlaze s pojedinostima celog slučaja.

Za prvo krivično jelo predviđena je kazna zatvora od jedne do tri godine zatvora, a za drugo zatvor u trajanju do osam godina. Navodno se radi o više krivičnih dela počinjenih u dužem vremenskom razdoblju na štetu jedne devojčice.

Lokalni mediji nezvanično izveštavaju kako je slučaj policiji prijavila majka devojčice, koju je navodno pipao grudima i štipao po intimnim delovima tela.

Ovaj sveštenik je svojevremeno proglašen omiljenim među vernicima Foto-ilustracija: pixabay.com

KO JE OSUMNJIČENI SVEŠTENIK?

Osumnjičeni sveštenik rodom je sa Brača, a zaređen je 1971. godine. Od tada pa do ove suspenzije bio je župnik u Dolu na Hvaru, pa je ujedno četvrt veka bio župnikov saradnik u Starom Gradu. Zatim je obavljao i službu župnika u dve hvarske župe: petnaest godina u Selcima i devet godina u Sv. Nedjelji.

Pre dve godine dobio je nagradu za životno delo od Gradskog veća Starog Grada. Tom prilikom mediji su objavili da je "vrlo omiljen među vernicima i da je nadaleko poznat kao iskren, dobronameran i gostoljubiv čovek, i mnogi o njemu govore da ima veliko srce".

Na ostrvu je poznat kao strastveni maslinar koji se brine o više od 350 stabala maslina, pa su ga nazvali i "najvećim maslinarom među hrvatskim sveštenicima".

VIDEO: Ljube kip umesto sina: Predrag i Jelica četiri i po godine tragaju za ubicom svog jedinca Marka

(Telegraf.rs/Hina/Slobodna Dalmacija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Renata

    25. maj 2018 | 10:03

    Sta je dosad radio kad pod stare dane bludnici?Ne verujrm da to i ranije nije radio ali se zataskavalo.

  • Biljks

    24. maj 2018 | 18:41

    Takvih i u Srbiji ima. Sve ih treba na jedno mesto, na kastriranje i to da prokune dan kad sw rodio.

  • Xyz

    24. maj 2018 | 23:58

    Zadnje vreme je odavno već došlo!Treba im duditi i gore nego običnim ljudima,jer uništavaju ugled crkve a i dosta ljudi zbog takvih gubi veru na žalost!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA