≫ 

Kapetan Dragan brutalno pretučen u hrvatskom zatvoru? Kamere snimile tuču, ali on se nije žalio advokatima (FOTO)

Mnogo gori ishod sprečen je intervencijom stražara

  • 24

Dragan Vasiljković, poznat kao Kapetan Dragan, žestoko je pretučen u splitskom zatvoru gde služi 15-godišnju kaznu zbog navodnih zločina počinjenih tokom sukoba '90. Njega su brutalno prebili drugi zatvorenici, a uprava zatvora i hrvatsko ministarstvo pravde na sve načine pokušavaju da zataškaju ovaj incident, prenosi Republika.

Razlozi zbog kojih se Vasiljković, koji je tokom rata u Hrvatskoj iz Australije došao u Knin da bi zaštitio srpski narod, našao na meti zatvorenika nisu poznati. Ono što se zna jeste da je mnogo gori ishod sprečen intervencijom stražara. Ipak, Kapetan Dragan je povređen i pružena mu je lekarska pomoć. Nakon incidenta pojačane su mere obezbeđenja u delu zatvora gde je smešten Kapetan Dragan, piše Republika.

Kapetan Dragan ozbiljno bolestan, ubijaju ga u ćeliji? Ujedinjene nacije ćute

- Sve je moglo mnogo gore da se završi jer je na Vasiljkovića nasrnula grupa zatvorenika. Udarali su ga rukama i nogama. Sreća, pa su stražari reagovali i zaustavili ih - opisuje sagovornik.

Kako dodaje izvor, Vasiljković je odbio da podnese prijavu što je olakšalo upravi zatvora da sakrije šta se dogodilo unutar zidina Bilice, kako se ova kaznionica u Splitu zove, iako su kamere sve snimile.

Njegovi advokati kažu da im se nije žalio Foto: Profimedia/AFP

Saznanja da ni Kapetan Dragan ne želi da se informacija o ovom događaju pojavi u javnosti potvrđuju i izjave Slađane Čanković, hrvatske advokatice koja ga zastupa.

- Ono što znam jeste da mi se nije požalio. Otkako je iza rešetaka, nije imao prigovora na zatvorske uslove ili na ponašanje drugih zatvorenika - rekla je Čankovićeva.

- Od trenutka kada me je hrvatska policija preuzela sa aerodroma u Sidneju, pa do današnjeg dana, ne mogu reći nijednu ružnu reč za hrvatsku policju, zatvorsko osoblje, pa čak ni za hrvatske zatvorenike sa kojima sam bio u kontaktu poslednjih 27 meseci. Osim medija, političara i sudstva, odnos prema meni je korektan - napisao je Kapetan Dragan u izjavi za srpski medij na deset rukom pisanih strana pre nekoliko meseci.

Policija sprovodi kapetana Dragana Foto: Tanjug/FaH/Damir SENCAR

I drugi član advokatskog tima Tomislav Filaković kaže da nema saznaja o incidentu, piše Republika.

- U poseti sam mu bio pre deset dana i tada je baš nahvalio tretman u zatvoru. Naravno da se nekada može desiti da neka iskrica frkne između ljudi koji provode godine u zatvoru i moguće je da su se posvađali, ali nikakvih informacija o tome nemam - poručuje osječki advokat.

Ministarstvo pravosusuđa Hrvatske je na upit Telegrafa o ovom incidentu odgovorilo sledeće: "Od početka jula 2015. godine, od kada se nalazi u zatvoru u Splitu na izvršavanju kazne, do danas nije bilo incidentnih situacija u kojima bi učestvovao navedeni istražni zatvorenik, kao ni napada drugih istražnih zatvorenika na njega".

VIDEO Kako zaoštravanje odnosa sa Hrvatskom vidi predsednik Vučić:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Heroes

    25. maj 2018 | 11:21

    Ovako zavrsi pravi vojnik I ratnik, koji nije dao da zarobljenim vojnicima fali dlaka sa glave, nek se jave hrvatske porodice iz Bruske, kako im je bilo kad je Kep bio tamo. Ako je neko zasluzio da drzava stane iza njega, onda je to on.

  • Дејан

    25. maj 2018 | 20:12

    Код рвата ништа ново....кад би мржња према Србима могла да се мери у новцу рвати би били убедљиво најбогатији народ на свету.Срамота је што нико из наше владе ништа није урадио за Капетана Драгана оптужница је лажна сведоци су лажни што је кад су у питању Срби ко добар дан у рвацкој.Уместо што се праве циркуске представе око хртковаца морало се помоћи овом човеку

  • I s

    25. maj 2018 | 10:24

    E propala drzavo vadi coveka odande!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA