Prošlo je dva meseca od smrti Davida Dragičevića: Protesti za pravdu i istinu i dalje traju, a za 5. jul najavljen je veliki skup (FOTO)

Policija je u okviru "slučaja smrti Davida Dragičevića" obavila više stotina kriminalističko-tehničkih, operativnih i istražnih mera i radnji u kojima je obrađeno više od 170 osoba, o čemu je dostavljen izveštaj nadležnom tužilaštvu, potvrđeno je danas iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske

  • 9
Davor Dragičević i David Dragičević Foto: Facebook/Davor Dragičević

Dok u Banjaluci Anketni odbor Narodne skupštine Republike Srpske utvrđuje okolnosti pod kojima je stradao David Dragičević, na Trgu Krajine u Banjaluci održan je još jedan protestni miting tim povodom, a njegov otac Davor razgovarao je sa predstavnicima američke Ambasade SAD u Sarajevu.

Ambasada SAD u BiH je na svom Tviter nalogu objavila da su službenici tog diplomatskog predstavništva razgovarali sa Davorom Dragićevićem, koji, kako su naveli, poslednjih 60 dana traži pravdu za svog sina.

>>> U istom danu objavljen još jedan snimak na kojem je David Dragičević živ, i imena "krupnih riba" optuženih za monstruozno ubistvo

- Njemu, njegovoj porodici i prijateljima preneli smo izraze našeg najdubljeg saučešća zbog gubitka njegovog sina. Razgovor s Davorom je bio iskren, a tokom njega, Davor je izneo i zabrinutost zbog navoda da su Sjedinjene Američke Države iza protesta. Mi odlučno odbacujemo te lažne i kontraproduktivne tvrdnje, istovremeno podržavamo pravo građana na slobodu mirnog i zakonitog okupljanja i izražavanja - saopštila je Ambasada SAD na svom Tviter nalogu.

U SLUČAJU DAVIDA DRAGIČEVIĆA SASLUŠANO JE 170 OSOBA

Policija je u okviru "slučaja smrti Davida Dragičevića" obavila više stotina kriminalističko-tehničkih, operativnih i istražnih mera i radnji u kojima je obrađeno više od 170 osoba, o čemu je dostavljen izveštaj nadležnom tužilaštvu, potvrđeno je danas iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske (MUPRS).

Podsećaju da je na tom predmetu direktno agažovano desetinu policijskih službenika iz više organizacionih jedinica MUP-a, veštaci različitih oblasti iz BiH, Hrvatske, Slovenije i Srbije, nadležno tužilastvo i da su konsultovani stručnjaci FBI.

U slučaju Davida Dragičevića saslušano je 170 osoba - Foto: Facebook/Radanovic Suzana Zoran

- Izjava ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, da je moguće da je neko iz MUP-a umešan u ''slučaj Dragičević'' je, kako i on sam navodi, zasnovana na neproverenim, odnosno ''svakakvim informacijama i indicijama''. Ove izjave su tendenciozne i štete za institucije RS - saopšteno je iz MUPRS.

Takođe, informaciju da pripadnici MUPRS rade u noćnim klubovima i da se bave nedozvoljenim prometom narkotičkih sredstava, kategorički odbacuju i pozivaju građane da prijave, ukoliko eventualno imaju informacije o nezakonitim ponašanjima policijskih službenika.

ZA 5. JUL NAJAVLJEN VELIKI SKUP NA TRGU KRAJINE

U četvrtak se navršilo tačno dva meseca od kada je Davidovo telo pronađeno na ušću Crkvene u Vrbas, a broj građana koji se okupljaju na Trgu Krajine se ne smanjuje.

Kao i mnogo dana pre toga, okupili su se brojni građani kako bi izrazili nezadovoljstvo dosadašnjom istragom o njegovoj smrti i podržali njegove roditelje u borbi za pravdu i istinu. Davor Dragičević je za 5. jul, dan kada je rođen David, najavio veliki skup na Trgu, a za to će, kako je rekao, dobiti i dozvolu.

- Danas je tačno dva meseca kako je naš David položen u Crkvenu - rekao je njegov otac, Davor Dragičević, prenosi buka.com.

Davor je najavio veliki skup za 5. jul, dan kada je David rođen - Printskrin: Youtube/BN TV

Davor je još jednom ponovio da saučesnici i ubice nemaju ni veru ni naciju, da je to kriminalna, fašistička organizacija zlikovaca, ubica, egzekutora, monstruma i sotona koja već duže vreme postoji.

- Iz sekunda u sekund uništavate nas. Mene što ste ubili i Davida, to je to. Ali ubijate stotine hiljada ljudi, koji su od 18. marta uz mene, koji su uz svoju decu, koji su uz "Pravdu za Davida" i koji traže istinu i pravdu, svaki dan na ovom mestu i u svojim domovima, putem interneta i medija - rekao je Davor.

Davor je još jednom ponovio da saučesnici i ubice nemaju ni veru ni naciju Foto: Facebook/Davor Dragičević

On je u četvrtak rekao i da je podneo zahtev kakao bi saznao imena inspektora koji su ispitivali Davida zbog navodne prošlogodišnje tuče. Kako je naveo, od njih je dobio informacije da je David bio supermen, spajdermen i batmen, da je leteo po gradu i da je tukao po 15-20 ljudi odjednom.

- Svima vama zlikovcima, ubicama lepo vam je. Dođete kući pomazite decu, poigrate se sa decom, pojedete ručak sa decom, odvedete decu u šetnju. E moje ubice, sa kim ja da jedem ručak, koga da ja pomazim, koga da poljubim za laku noć. Svaku noć u praznoj kući. Ubili ste ga, mladost ovu. Do kada mislite više - upitao je Davor.

Nakon toga, kao i mnogo puta ranije, okupljeni građani otpevali su Davidovu pesmu "Klinac u getu".

VIDEO: Ljube kip umesto sina: Predrag i Jelica četiri i po godine tragaju za ubicom svog jedinca Marka

(Telegraf.rs/Tanjug/buka.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasha

    26. maj 2018 | 11:34

    Naravno da je u pitanju ”revolucija”...srusiti Policiju Srpske i time obezglaviti Srbe u Bosni. Jos jedan plan zapadnih ”stratega” koji nece uspeti. Srbi su se, konacno, opametili!

  • Jeretik

    26. maj 2018 | 08:05

    Obojena revolucija u pripremi ?

  • Pionir

    26. maj 2018 | 09:15

    ✊🏻Pravda za Davida✊🏻 Pravda za svu našu djecu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA