≫ 

Nove uznemirujuće fotografije sa obdukcije Davida Dragičevića: Unakaženo lice i rasekotine na glavi potvrđuju da je mladić ubijen? (FOTO)

Vasković je istakao da "fotografija svedoči da telo Davida Dragičevića nikako nije moglo biti u vodi od 18.03, kako je to u potvrdi o smrti naveo patolog"

  • 11
David Dragicevic, banjaluka, Banja Luka, Foto: Facebook/Radanovic Suzana Zoran

Novinar Slobodan Vasković objavio je na svom blogu još jednu fotografiju sa obdukcije preminulog Davida Dragičevića. On je naveo da je obdukciju uradio patolog Željko Karan i upozorio da je fotografija vrlo uznemirujuća.

Vasković je na svom blogu napisao da se na "glavi vide teške povrede, rasekotine, hematomi, nastali kao posledica udaraca tupim mehaničkim predmetima".

- Te povrede potvrđuju teško premlaćivanje i mučenje Davida, pre likvidacije. Karan je povrede koje vidite na fotografiji okarakterisao kao lakše, iako je reč o unakaženosti lica, koje se tretira kao teška povreda - istakao je novinar.

Objavljene veoma uznemirujuće fotografije sa obdukcije i prepiska o Davidovom nestanku: Da li su ovo novi dokazi o ubistvu?

Fotografiju sa obdukcije Davida Dragičevića možete da pogledate OVDE.

Slobodan Vasković od početka prati slučaj i veruje da je David ubijen Foto: Facebook/Radanovic Suzana Zoran/ReStart Srpska/N1

Vasković je zatim podsetio da je Siniša Kostrešević, načelnik Uprave kriminalističke policije, izjavio pred Anketnim odborom Narodne skupštine RS da je mrtvozornik, kad je došao na lice mesta gde je pronađeno telo Davida Dragičevića (24.03.) rekao da su povrede koje ima na licu zaživotne povrede.

- Čim imate zaživotne povrede, kreće se po nekim standardima o kriterijumima da se desila najgora varijanta odnosno da je neko ubijen i preduzimaju se sve radnje kao da je neko ubijen - rekao je Kostrešević.

Vasković je zatim istakao da "fotografija svedoči da telo Davida Dragičevića nikako nije moglo biti u vodi od 18.03, kako je to u potvrdi o smrti naveo patolog Željko Karan".

- Telo Davida Dragičevića provelo je u vodi između 5 i 10 časova najviše, a to pokazuje ne samo fotografija koju emitujem, već i druge sa obdukcije koju je obavio Karan - napisao je na blogu.

Davor, otac nastradalog mladića, i dalje se bori da sazna istinu o ubistvu sina Foto: Facebook/Davor Dragičević

On je podsetio na izjavu Davora Dragičevića, Davidovog oca, koji je rekao da su "njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo telo je bačeno u kanalizaciju Crkvena".

- Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine - rekao je Dragičević.

Vasković, koji od početka prati ovaj slučaj i redovno na svom blogu objavljuje fotografije iz istrage, objavio je i fotografiju potvrde o smrti Davida Dragičevića, koju je izdao Karan.

Prema njegovim rečima, potvrda je lažirana i u njoj je navedeno netačno vreme smrti.

Patolog Željko Karan radio je prvu obdukcija Davida Dragičevića Foto: printskrin/Facebook.com/ReStart Srpskap

- Naveo je, između ostalog, i da je David konzumirao LSD. Prema Karanu to je 17 ili 18.03, što je laž. Karan je obdukcioni nalaz radio 25.03.2018. godine - napisao je novinar.

Na kraju bloga je istakao da se "LSD može dokazati najduže 24 časa nakon uzimanja", a da bi ovo potvrdio naveo je knjigu "Sudska medicina", autora Miloša Tasića, dr sc. med.

Kako tvrdi Vasković, Tasić, koji je redovni profesor Sudske medicine Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, član Američke akademije za Forenzične nauke (AAFS), upravnik Instituta za Sudsku medicinu Kliničkog centra Novi Sad, u poglavlju 10."Sudskomedicinski aspekti zloupotrebe psihoaktivnih supstanci", na strani 187, navodi se decidno da se "LSD može dokazati najduže 24 časa nakon uzimanja".,

VIDEO: Ljube kip umesto sina: Predrag i Jelica četiri i po godine tragaju za ubicom svog jedinca Marka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veca

    28. maj 2018 | 14:39

    Kakve su ovo zivotinje,zar se ovako moze pretuci i ubiti jedno mlado bice.Pravda za Davida. Zelim da njegovi roditelji istraju u ovome i idu do kraja da se pronadje pocinitelj i najstrožije kazni .

  • Cika Velja

    28. maj 2018 | 17:19

    Vlast sve vise tone u blato zbog ovog slucaja,a narod sve besnji i nervozniji! Daj boze da ovo bude samo da nadju sve krivce,da ne bude jos mrtvih!!!

  • Justicija

    28. maj 2018 | 16:11

    Pa zar je moguce da jos iko sumnja da je decko ubijen krvnicki?! Samo jos da izadje na videlo motiv,ne samo za ubistvo vec i za ovoliko zversko,nenormalno,neizdrzivo mucenje mladica.To je neciji sin.Brat.Sotone!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA