≫ 

Totalna paraliza u Bosni i Hercegovini: Sela ostala bez struje, poplavljeni stanovi, oborena stabla blokirala saobraćaj

Obilna kiša koja je tokom noći i jutra zahvatila istočnu Hercegovinu prouzrokovala je nestanak struje u nekim trebinjskim selima

  • 0

U većini opština na području BiH olujno nevreme, grmljavina praćena jakim vetrom i kišom izazvalo je obaranje stabala na puteve, zbog čega su intervenisali pripadnici vatrogasnih jedinica, prenose danas mediji u BiH. Poplavljene su podrumske prostorije i prizemni stanovi u Trebinju i Bileći.

Zbog velikog nevremena vatrogasci u opštini Lukavac imali su dve intervencije na uklanjanju stabala koja su pala na putu M4 kod Puračića i kod brane HA Modrac.

Jaka kiša i vetar sinoć su zadesili i opštinu Maglaj, gde je u mestu Osova na krov Osnovne škole palo stablo, prenosi Fena.

Nevreme tutnji crnogorskim primorjem: Pijavica podigla dva aviona u vazduh u Tivtu, juri dalje ka Budvi. Oluja čupala drveće i uništila bolnicu (FOTO) (VIDEO)

Kiša je oborila stabla Foto: Tanjug/AP/Ilustracija

Na gradskom mostu u Maglaju oboreni su nosači uličnih svetiljki, koje su vatrogasci uklonili, kao i stablo koje je palo na put u blizini Doma kulture.

U Livnu, Tomislavgradu i Drvaru došlo je do ispadanja iz napona dalekovoda, a popravka je u toku.

POPLAVLJENI STANOVI U TREBINJU I BILEĆI

Obilna kiša koja je tokom noći i jutra zahvatila istočnu Hercegovinu prouzrokovala je nestanak struje u nekim trebinjskim selima, a poplavljene su i podrumske prostorije i prizemni stanovi u Trebinju i Bileći.

U Elektro-Hercegovini kažu da su od 2 časa bez struje ostala sva sela koja se snabdevaju sa dalekovoda Lastva - Ljubomir, a ekipe ovog preduzeća su na terenu i očekuje se da će kvar biti otklonjen tokom dana.

U gradskom operativnom centru navode da nije bilo prijavljenih šteta, ali da je zbog velike količine padavina ispumpavana voda u jednom objektu u Hrupjelima, dok su trebinjski vatrogasci uklanjali oboreno stablo kod Geljevog mosta.

Najviše padavina zabeleženo je u Bileći, 121 litar kiše po metru kvadratnom.

Kiša je poplavila podrumske prostorije u Trebinju i Bileći Foto: Marko Jovanović

U operativnom centru Bileće Srni je potvrđeno da je jutros voda ispumpavana iz nekoliko prizemnih stanova, da uklanjaju granje koja je protekle noći oborio olujni vetar i da nema većih šteta.

U Trebinju je tokom noći palo 38 litara kiše po metru kvadratnom.

Za protekla 24 časa u Gacku je palo 29, a u Nevesinju 19 litara kiše po metru kvadratnom.

Tokom dana došlo je i do pada temperature vazduha, pa je u 11 sati u Trebinju izmereno 20 stepeni Celzijusovih kolika je bila i jutarnja temperatura, dok su proteklih dana na jugu RS merene temperature i do 35 stepeni.

Svi putni pravci koje održava preduzeće Hercegovina putevi su prohodni.

VIDEO: Ulicama Sarajeva teku reke, pada grad veličine oraha

VIDEO: Jako nevreme pogodilo Sloveniju i Hrvatsku

(Telegraf.rs/Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA