≫ 

Potpredsednik hrvatskog Sabora na gej paradi u Zagrebu: Svi smo jednaki, gej ili strejt, Srbi ili Hrvati, bogati ili siromašni (FOTO) (VIDEO)

- Prvo su nam ušli u domove, onda su nam ušli u krevete, a sada nam vire u gaće. Napolje iz naših gaća! - naveli su organizatori u proglasu

  • 5

Pod sloganom "Da nam živi, živi rod" u Zagrebu je u danas održana 17. Povorka ponosa LGBTIQ osoba i porodica Zagreb Prajd 2018. na kojoj se okupilo nekoliko hiljada ljudi, prenosi Hina.

Izvajani muškarci u gaćama, sa ružičastim zečjim ušima i crnim leptir mašnama: Na Paradi ponosa u Tel Avivu učestvovalo 250.000 ljudi (FOTO)

Organizatori navode da je na paradi bilo nekoliko hiljada osoba, Foto: Tanjug/AP40
Parada je održana pod sloganom "Da nam živi, živi rod", Foto: Tanjug/AP

- Ovogodišnja Povorka ponosa ponovno se održava u jeku napada na žene, na transrodne osobe, na porodicu i decu, na manjine, napada na sve aspekte rodne i drugih različitosti i raznolikosti. Političari, ministri i matičari, samozvani stručnjaci i stručnjakinje, klerikalci i klerikalke, skupljači potpisa, biskupi, sveštenici, popovi i vračevi i ove godine ismevaju i trivijalizuju naše identitete i tela. Prvo su nam ušli u domove, onda su nam ušli u krevete, a sada nam vire u gaće. Napolje iz naših gaća! - naveli su organizatori u proglasu.

Navodi se da je povorku došla da podrži i nekolicina političara, među kojima predsednik SDP Davor Bernardić, kandidatkinja za predsednicu zagrebačkog SDP Aleksandra Kolarić, bivša ministarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić i potpredsednik Hrvatskog sabora Ivan Vrdoljak, koji su oboje iz Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata i drugi.

Povorku došla da podrži i nekolicina političara, Foto: Tanjug/AP
U Zagrebu održana 17. Povorka ponosa, Foto: Tanjug/AP

Vrdoljak je, napominjući da su već ranije bili na zagrebačkim, riječkim i osiječkim gej paradama, rekao da žele otvorenu, tolerantnu, modernu i evropsku Hrvatsku. On je izneo stav da se "svi koji su danas okupljeni - bili oni gej ili strejt, Srbi ili Hrvati, bogati ili siromašni, visoki ili niski, smatraju jednakima".

- Meni je to divan osećaj. Svi tome treba da težimo - poručio je Vrdoljak.

VIDEO: Cela Hrvatska se buni zbog radija koji će emitovati cajke, a evo šta Toni Cetinski ima da kaže na tu temu

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA